Beklenildiği gibi Apple bugün iPad Pro modelini tanıttı. Yeni modelde M2 işlemcisi ile performans arttırılmış. İşte yeni modelden ilk detaylar.

iPad Pro’nun tanıtılacağına yönelik iddialar gündemde sıkça yer alıyordu. İddialarda da belirtildiği üzere Apple yeni modelini tanıttı. M2 işlemci ile güçlendirilen yeni tablet, önceki serilere göre performansta sınırları zorluyor ve fark atıyor.

M2 işlemcili iPad Pro özellikleri

ARMv8 mimarisinin tercih edildiği iPad Pro, 5nm teknolojisi ile üretilmiş. M2 işlemcinin tüm nimetlerinden yararlanacak olan iPad Pro, böylece satış konusunda da oldukça cazip bir seçenek sunacak. Zira yeni çip ile yüzde 15 daha fazla performans elde edilebilecek. Grafik performanslarında ise bu fark yüzde 35’e kadar çıkacak. Bunun en önemli sebebi ise 10 çekirdekli güçlü bir CPU’nun kullanılması. iPad Pro’da en önemli gelişmelerden birisi 3D tasarımlar olacak. AR modellerinin oluşturulması gibi detaylar Apple’ın yeni tabletindeki iddialı yenilikleri.

Yeni seride 12,9 inç ve 11 inçlik iki versiyonu bulunuyor. Geniş ekranlı modelde Liquid Retina XDR, küçük modelde ise Luquid Retina ekran tercih edilmiş. P3 geniş renk yelpazesi, True Tone ve ProMotion, 1000 nit tam ekran parlaklığı ekranların öne çıkan özellikleri. Küçük ekranda ise parlaklık 600 nit’e düşüyor.

Kameralarda ise 12 MP ana kameraya 10 MP ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Önde ise 12 MP’lik sensör var. LİDAR ile desteklenen kameralar iPad Pro için dikkat çekici. Tabletteki diğer özellikler ise şöyle;

  • RAM: 8 GB ve 16 GB
  • Depolama alanı: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2TB’lık seçeneklere sahip.
  • Bağlantılar: Wi-Fi 6E, 4G LTE Advanced, Bluetooth 5.3 yer alıyor.
  • Kalem desteği:  2. nesil Apple Pencil

iPad Pro fiyatı

iPad Pro

Tanıtımda yapılan açıklamalara göre versiyonlara göre 20 bin 499 TL’den başlayan fiyatlar ise satılacak. Fiyat listesi ise şöyle;

  • Apple 12,9 inçlik iPad Pro fiyatı 28 bin 499 TL
  • Apple 11 inçlik iPad Pro fiyatı 20 bin 499 TL

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir