Apple, bu yıl 2020’de piyasaya sürülen 13 inç M1 MacBook Pro ve Air’i üretimden kaldırmayı düşünüyor. İşte detaylar…

10 Kasım 2020’de Apple, yeni M1 işlemcisini kullanan MacBook Air ile 13 inç MacBook Pro’yu piyasaya sürmüştü. Ardından geçen yıl şirket, M1 Pro ve M1 Max işlemcilerini kullanan çentikli ekran tasarımına sahip 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini piyasaya sürdü. Ve yeni modellerle birlikte 13 inçlik Air ve Pro modelleri şirketin en bilinir giriş seviyesi ve orta seviye cihazları hale geldi. Ancak Apple’ın bu yılki değişikliklerle bu seriyi tamamen değiştirmek istediği öğrenildi.

Apple, 13 inç M1 MacBook Pro’ya veda ediyor

2022’nin sonlarında Apple, mevcut 13 inç M1 MacBook Pro’yu biraz daha pahalı, yükseltilmiş bir çipe sahip 14 inçlik yeni bir modelle değiştirecek. Bunu Twitter hesabından paylaşan Dylan DKT, şunları söyledi:

Şu anda mevcut olan M1 MacBook Pro 13, 2022’nin 2H’sinde M2 ​​çipli MacBook Pro 14 ile değiştirilecek. Önceki nesle göre hafif bir fiyat artışı alacak. Bu çıkış zaman çerçevesinin yanı sıra yeniden tasarlanmış M2 MacBook (Air) alacağız.

Başka bir deyişle Dylan Apple, 13 inçlik Pro modelini yeni 14 inçlik sürümde geliştirmeye devam edeceğini ve 13 inçlik Pro modelini güncelleyerek yeniden piyasaya süreceğini iddia ediyor. Tabii ki henüz cihaz tasarımı hakkında bir bilgi paylaşılmış değil. Dolayısıyla ekranın muhtemelen bir önceki modelin tasarımını benimseyeceği düşünülüyor.

Apple’ın 2022’de tanıtacağı Mac modelleri belli oluyor

Şirket eğer yeni cihazı bir önceki tasarımla piyasaya sürerse şu anda piyasada bulunan 14 inç MacBook Pro’nun da satışlarının önüne geçmemiş olacak. Ancak ortaya çıkan bir diğer iddia ise Apple’ın bu yıl içinde M2 ​​işlemcili Air ve Pro modellerini piyasaya süreceği yönünde. 2023’te ise M2 Pro ve M2 Max Pro cihazlarını piyasaya süreceği söyleniyor. Yani gelen bilgilere göre şirket şu anda iki farklı seri üzerinde çalışıyor.

Ayrıca iMac modellerinin M1 Pro veya M1 Max yerine doğrudan M2 güncellemelerini alacağı da gelen söylentiler arasında. Gelecek güncellemelerden sonra 13 inç ekranlı Mac modelinin 14 inç MacBook Pro kadar geniş bir bağlantıya sahip olup olmayacağı ise henüz belli değil. Ayrıca yeni bir sızıntı, M2 yongasının 10 çekirdekli bir GPU’ya sahip olacağını gösteriyor. Ancak, CPU sayısı veya hız yükseltmeleri hakkında henüz bir bilgi yok.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir