Teknoloji markası Apple’ın sahip olduğu işlemciler ile yeni Mac cihazlar geliyor. Şirket 2022’de bu konu için büyük hamleler gerçekleştirmesi bekleniyor. Apple’a yönelik sağlam kaynaklardan olan Mark Gurman’a göre Apple’ın yakında M1X işlemcili MacBook Pro modellerini, üst seviye özellikler ve yeni bir tasarıma sahip Mac mini cihazları ile beraber göreceğiz. Gurman’a göre güçlü modellerin 2022’de sunulması bekleniyor. Buna göre ise 2022 yılında spesifik olarak 2022’nin kasım ayında 32 inç ekrana sahip Apple Silikon işlemcili büyük iMac cihazları ile Apple Silikon işlemciye sahip ufak boylu Mac Pro modellerini göreceğiz. Bu noktada Mac Pro cihazının sunacakları merak edilirken, Apple’ın en büyük iMac’e iMac Pro adını da vermesi bekleniyor.

Apple’ın 2022 Mac planları netleşiyor

1 1627888413

Apple’ın 2022’de yine Apple Silikon işlemciye sahip yeni bir MacBook Air sunması da detaylar arasında bulunuyor. Bu modelde ise MagSafe şarj desteğinin olması bekleniyor. Eylül ayında yeni iPhone 13 serisi ile beraber Apple’ın M1X işlemcili 14 inç ve 16 inç ekrana sahip MacBook Pro cihazları da geliyor. 12.9 inçlik iPad Pro gibi Mini-LED ekran teknolojisine sahip olacak olan yeni modeller, tasarım olarak güncellenecek ve modellere HDMI ile SD kart yuvası gibi yeni portlar dahil olacak. Diğer yandan modellerde şarj için MagSafe’de kullanılabilecek.

Modellerin performansları bir hayli yüksek olacakken, M1X adlı yeni Apple silicon işlemcisi, sekiz farklı yüksek performans çekirdeği ve iki adet verimlilik odaklı çekirdeğe sahip olacak. Ayrıca yeni işlemci 16 veya 32 adet GPU çekirdeği ise özelleştirilebilecek ve yeni işlemci diğer yandan 64 GB’a kadar RAM desteğine sahip olabilecek. M1 işlemci ile şuan için maksimum 16 GB RAM desteğinin olduğunu belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir