Apple, App Store uygulama ve uygulama içi satın alımlarda fiyatları artırma yoluna gitti. Avrupa ve pek çok bölgede App Store fiyatları arttı.

Apple’ın iOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirdiği uygulama marketi App Store, bazı ülkelerde fiyat artışı ile gündeme geldi. Euro Dolar paritesinde yaşanan gelişmeler neticesinde Apple’ın böyle bir değişme gittiği düşünülüyor.

Apple, yıl sonuna kadar App Store’daki yeni noktalarda reklam satmayı planlıyor

Euro bölgesinde App Store fiyatları arttı

Apple tarafından yapılan açıklamalarda artışın Euro kullanan tüm ülkelerde geçerli olduğu belirtildi. Bu bakımdan Apple’ın gerçekleştirdiği yeni hareket, Euro bölgesine yönelik bir fiyat artışı şeklinde oldu. Ancak fiyatların arttığı tek bölge Euro bölgesi değildi. Bu ülkelere ek olarak farklı bölgelerdeki ülkelerde de artış uygulanacak. Resmi açıklamaya göre uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatlarının arttığı diğer ülkeler şöyle; Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç ve Vietnam.

App Store fiyatları Türkiye’de artacak mı?

Dünyanın pek çok noktasında artış yapılmasının ardından akıllara App Store fiyatları Türkiye’de artacak mı sorusu da gelmeye başladı. Şu ana kadar yapılan resmi açıklamalarda Türkiye için bir düzenlemenin olmadığı görülüyor. Yapılan artışlarda yaklaşık %20 oranında bir fiyat yükselişine giden Apple, zamları kademeli olarak diğer ülkelerde de gerçekleştirebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir