Salı günü geliştiricilere gönderilen ve onları reklam satın almaya teşvik etmek için çevrimiçi bir oturuma davet eden bir mektuba göre Apple, tatil sezonundan hemen sonra yeni bir reklam “yerleşimi” başlatmayı planlıyor. İşte detaylar;

Yeni gönderi, Apple’ın App Store’a odaklanan reklam envanterinde önemli bir genişleme olacağını gösteriyor. Son yıllarda, Apple’ın reklam envanteri, App Store’un Arama sekmesinde bir birim ve arama sonuçları sayfasında bir birim ile sınırlandırılmıştı.

Apple’ın uygulama gelirleri, Google’ı katladı

Mobile Dev Memos’un kurucusu Eric Seifert tarafından yayınlanan ve CNBC’ye teyit edilen bir mesaja göre şirketten gelen açıklama şu şekilde;

“Apple Arama Reklamları için yeni bir teklif mevcut olduğundan, bu tatil sezonunda daha fazla müşteri çekmek için uygulamamızı güncelleyeceğiz. ”

Geliştiricilere gönderilen mesajda, yeni reklamların nerede gösterileceğini belirtilmedi. Ancak Temmuz ayında Apple, listesini günde bir reklam birimiyle genişletmeyi planladığını duyurmuştu.

Apple reklam gelirlerini katlayacak

“Apple Arama Ağı Reklamları”, her ölçekten geliştiriciye işlerini büyütme fırsatı veriyor. Bir Apple temsilcisi verdiği demeçte şunları söyledi;

Diğer reklam tekliflerimiz gibi bu yeni reklam yerleşimleri de aynı temel üzerine inşa ediliyor. Yalnızca uygulama onaylı App Store ürün sayfalarından içerik içerecekler ve aynı katı gizlilik standartlarına bağlı kalacaklar”

Apple’ın reklam faaliyetleri giderek kontrol altına alındığından envanterde bir artış meydana geliyor. Apple’ın reklam geliri; arama motoru lisansları, App Store satışları ve çevrimiçi abonelik gelirlerini içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan hizmet etkinliğinin bir parçası olarak rapor ediliyor. Apple, 2021’de 68 milyar dolardan fazla hizmet geliri bildirdi. Bank of America analisti Vamsi Mohan, Temmuz ayında Apple’ın 2022 yılına kadar yalnızca Apple Arama reklamlarından 5 milyar dolar kazanabileceğini tahmin etmişti.

Uygulama izleme şeffaflığı programı başlatılmıştı

Apple, 2021’de iPhone kullanıcılarına benzersiz tanımlayıcıları uygulama geliştiricilerle paylaşma veya reddetme seçeneği sunmak için Uygulama İzleme Şeffaflığı (ATT) programını yayınladı. Birçok iPhone sahibi paylaşmamayı tercih ediyor. Bu da çevrimiçi reklam verenlerin reklamlarının etkinliğini doğru bir şekilde izlemesini engelliyor.

Apple, şirketin kullanıcı gizliliği konusundaki duruşu nedeniyle değişikliği yaptığını söylüyor. Kullanıcılarının App Store’daki belirli Apple reklamlarını devre dışı bırakmasına olanak tanır ve Apple’ın hesap bilgileri ve geçmiş satın alma işlemleri gibi verileri arama reklamlarını hedeflemek için kullanmasını engeller. Kullanıcıların %78’i kişiselleştirilmiş Apple reklamlarını kapatıyor.

Facebook’un ana şirketi Meta da dahil olmak üzere reklam şirketleri, ATT’yi rekabet karşıtı ve bencil olmakla suçladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir