Çoğu kişi telefonlarının şarjı dolduktan sonra şarjda kalmasını istemez. Fakat bu konuda sürekli telefon takibi yapmak da oldukça zordur. Bu tür durumlarda telefonunuzu yapacağınız özel ayarlar sayesinde kolay bir şekilde telefonunuzun %100 şarj oranı ulaştığında uyarı vermesini sağlayabilirsiniz. Öyle ki bu pek çok farklı batarya sorunu ya da sürekli şarjda kalan telefonun ısınmasına bağlı olarak çeşitli sıkıntılar yaşanması da böylece ortadan kaldıracaktır. %100 şarja ulaşan telefon için her ne kadar telefonlarda farklı önlemler alınmış olsa da çeşitli ısınma problemleri ya da telefon şarjının düştükten sonra yeniden tekrar tekrar şarj olması yaşanabilecek ihtimaller arasındadır. Bu tip ihtimalleri ortadan kaldırmak adına telefon şarj olduktan sonra şarjdan çıkarmak en etkin yoldur. 

Akıllı Telefonumuzu Şarj Ederken Sıkça Yapılan Hatalar

Android Telefon Tam Şarj Olduğunda Uyarı Versin

Bu konuda destek almak isteyen kişilerin uygulama kullanması gerekecektir. Android telefonlar için geliştirilen uygulama, kişilerin kolay bir şekilde işlemleri otomatik olarak yapmasını sağlıyor. Bu uygulamayı ise Full Battery & Theft Alarm.

Kolay bir kullanıma sahip olan bu uygulama, şarj yüzdesini yakından takip ediyor. Üstelik telefonun sıcaklığının ne kadar olduğu, telefonun genel sağlık durumunu ve aynı zamanda telefonun % 100 şarj süresine ne kadar süre içerisinde ulaştığını bu uygulama ile kolay bir şekilde inceleyebilirsiniz.

full battery theft alarm

Uygulamanın özellikleri neler?

Uygulamayı kullanmaya başladığınızda sadece %100 şarj oranına ulaştığında şarjdan çıkarmak adına değil, telefonun şarjda olduğu sürede başka birisinin şarjdan çıkarmasını da önleyebilirsiniz. Özellikle telefon şarj konusunda çok titiz olan kişiler, uygulamada yer alan seçenekler sayesinde telefonun bu konudaki tüm güvenliğini sağlayabilir.

Uygulama kullanımı nasıl?

Uygulama ilk kurulum ekranında kişilerin uygulamayı yetkilendirmesi adına bir kod girmesi gerekir. Bu kod aynı zamanda uygulama şifresi olmaktadır. Başka kişilerin uygulamayı kullanmaması adına bu şifrenin paylaşılmaması önerilmektedir.

Telefonunuzu siz hariç başka birisi şarjdan çıkarırsa, hiç susmayan bir alarm çalmaya başlayacaktır ve şifre gelene kadar bu alarm çalmaya devam edecektir. Bu tip önlemler sizin için aynı zamanda telefon güvenliğini sağlar. Üstelik %100 şarja ulaştığında yine uygulama tarafından uyarı verilerek kullanıcı bilgilendirilmektedir. % 100 şarj konusundaki desteği bu uygulama ile kolayca alabilirsiniz.

Kablosuz şarj cihazları telefon bataryasına zararlı mı ? –

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir