Matematik ile ilgili problemleri çözme noktasında zorlanıyorsanız Android uygulamalarından yardım alabilirsiniz. En iyi matematik problem çözücü uygulamaları sayesinde derslerinizde ya da testlerde zorlandığınız problemlerin çözümünde yardım alabilir ve matematik bilginizi daha da arttırabilirsiniz. 

Amazon’dan yapay zeka destekli fotoğraf analiz servisi!

photomath 1547203183

1. Photomath

Problem çözme uygulaması Photomath iOS işletim sisteminde de destekleniyor. Uygulama temel olarak telefon kamerasını kullanıyor. Kamerada yakalanan problemleri hızlı bir şekilde çözüyor. Üstelik sorunun nasıl çözüleceğine dair verdiği bilgiler sayesinde kişilerin çözemediği sorular için çözme tekniklerini öğrenmesini sağlıyor.

myscript calculator 1547203133

2 MyScript Calculator

Problem çözme noktasında ki bir diğer alternatif olan MyScript Calculator sade ara yüzü ile dikkat çekiyor. Tüm karmaşık matematik problemlerini çözebilen uygulama sayesinde zorlandığınız her zaman uygulamadan destek alabilirsiniz.

malmath 1547203111

3. MalMath

Alternatif diğerine göre daha basit bir uygulama olan MalMath, problem çözme üzerine odaklanmış durumda. Üstelik integral, türev ya da logaritma gibi zorlu matematik problemlerinde dahi uygulamadan destek alabilirsiniz.

mathway 1547203121

4. Mathway

Problem çözmekten ziyade bir sosyal ağ mantığı ile çalışan uygulamada, dünyanın her yerinden matematik üzerinde uzmanlar bulabilir ve bu uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Üstelik matematiksel problemlerin çözümü gibi durumlarda kameranızı kullanmanız ile birlikte size yardım ederek matematik problemleri çözmeyi kolaylaştıran Mathway uygulaması, aynı zamanda hesaplama geçmişine sahip. Geçmiş aracı ile geçmişi gözden geçirmemiz için kayıt sistemini kullanır. Hesap makinesi özelliklerinin tümünü sunan ve aynı zamanda gelişmiş fonksiyonları destekleyen uygulama tercih edilebilecekler arasında bulunuyor.

wolframalpha 1547203170

5. WolframAlpha

Matematik problemleri çözme konusunda destek alabileceğiniz bir diğer program olan WolframAlpha dünya genelinde popüler problemler uygulamalarından bir tanesi.

cymath 1547203101

6. Cymath

Problem çözme noktasında gelişmiş bir motor sistemine sahip olan uygulama, karmaşık matematik problemlerini adım adım çözerek doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlıyor. Üstelik çözüm sonrasında çözüm ile ilgili detayları adım adım talimatlarla gösteren uygulama 2 dereceden denklemlere kadar farklı problemleri destekliyor.

calculator pro 1547203093

7. Calculator Pro

Rehberleri ile birlikte uygun bir şekilde çözüm planının aktarıldığı uygulama sizlere yeni yöntemler öğretecek.

socratic 1547203159

8. Socratic

Ödevinizi tamamlamanıza yardımcı olabilecek listedeki son matematik uygulaması olan Socratic, problem çözümünün yanı sıra özel dersleri ve anlatımları ile kişilerin matematik bilgisini geliştirmesini sağlıyor. 2019 yılı itibari ile tercih edilebilecek en iyi uygulamalardan bir tanesi olan Socratic’i sizler de kullanabilir ve matematik konusunda işleri daha kolay hale getirebilirsiniz. 

Telefonu Matematik Dahisine Çeviren Uygulama: PhotoMath

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir