Android 9 Pie, Android işletim sisteminin 2019 yılı itibari ile kullanılan en yeni sürümü. Android ekosisteminde çok az bir kullanıma sahip olmasına karşın yeni güncellemeler ile birlikte kullanıcı sayısı oldukça artıyor. Bununla birlikte yeni sistemde yeni ayarlar ve özellikler, yeni işletim sisteminin biraz keşfedilmesini de gerektiriyor. Eğer Android 9 Pie sisteminde Google Play dışında bir kaynak üzerinden uygulama ve benzer yüklemeler yapmak istiyorsanız öncelikli olarak ayarlar bölümünden bu özelliği açmanız gerekmektedir. Güvenlik nedeniyle kapalı bir şekilde gelen bu ek özellik, Android 9 Pie sisteminde bilinmeyen kaynaklardan uygulama kurulumuna izin vermemektedir. Eğer bu işlemleri nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aşağıda yer alan adımları takip edebilir, kolay bir şekilde engeli kaldırarak uygulamaları yükleyebilirsiniz. 

Android Pie 9.0 güncellemesi alacak telefonlar

Android 9 Pie sisteminde APK kurulumu nasıl yapılır?

Kullanıcıların daha çok APK kurulumu olarak da bileceği bu işlemler için öncelikli olarak telefonunuzun ayarlar bölümünü açmanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin. Pie işletim sistemlerinin yanı sıra aşağıda yer alan işlemler Oreo işletim sisteminde de desteklenmektedir.

İlk olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne erişim sağlayın.

Daha sonrasında burada yer alan uygulamalar ve bildirimler bölümüne girin.

Sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklayarak menüyü açın.

Bu bölünden Special access ya da özel erişim bölümünü seçin.

Install unknown apps ya da bilinmeyen uygulamaları yükleme seçeneğini seçerek buradan izin verin.

Bu işlemleri yaparak izin verme bölümünü aşabilir ve böylece uygulamalarınızı Pie sisteminde de yükleyebilirsiniz.  

2019 03 05 11 15 23

Şu anda Android 9 Pie öncesinde ise aşağıdaki işlemlerin yapılması yeterli oluyordu.

Telefon ayarları> Geliştirici seçenekleri

Bu bölüme geldiğinizde ekranda yer alan seçeneklerden “Bilinmeyen Kaynaklar” seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir.  Bu işlemleri yaptığınızda güvenilir olmayan kaynaklardan da uygulama yüklemesine izin verilecektir. 

Android 9 Pie’ın 10 Mükemmel Özelliği!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir