Dev, teknoloj reklamları i şirketleri arasında yer alan Super Bowl reklamları için başlangıç yapıldı. Bunlardan birine Alexa özelinde Amazon imza attı. Amazon tarafından Super Bowl reklamında Scarlett Johansson ve Colin Jost‘un “zihin okuyan” Alexa ile geçirdikleri dakikalar gözler önüne seriliyor. 

Honor 60 SE, iPhone 13’e benziyor

Dijital asistanlar heyecanlandırıcı bir şekilde henüz düşüncelerimizi okuyamıyor ancak bunun gelecek yıllarda olması durumunda, kişisel ilişkilerin geleceği durum yayınlanan videoda eğlenceli bir şekilde gösteriliyor. Amazon Alexa, “Google Asistant ve Apple Siri” ile beraber pazarın en çok talep gören asistanları arasında yerini alıyor. Bunun arkasında ise Alexa’nın entegrasyona oldukça açık olan yapısı ve Amazon’un Alexa’yı merkeze alan geniş çaplı donanımı bulunuyor. Sürekli olarak dinleme yaptığı ve bunları analiz ettiğinden cevap performansı son derece yüksek olan bu asistan, Türkiye pazarında ise oldukça az biliniyor.

24 1

Bunun nedeni ise ilk olarak Alexa’nın Türkçe bilmiyor olmasıdır. Amazon Türkiye’ye remi olarak sunulmasına rağmen, Alexa’ya Türkçe dil desteği getirmiyor, buna bağlı olarak Echo serisi akıllı hoparlör gibi ürünler de Türkiye’de resmi olarak satışta değildir. Bu durumun değişmesi için uzun zamandır bekleyenler vardır. Google Asistant ile Apple Siri ise uzun süredir Türkçe dil desteğine sahipler ve Türkiye’de büyük bir kitle tarafından da sevilerek kullanılıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir