Amazon, paketlerinin postayla gelmesini beklemek istemeyen müşteriler için yeni bir kargo seçeneği sunmaya başlıyor.

Perşembe günü şirket, Amazon’da ürün satan küçük ve orta ölçekli işletmelerin fiziksel perakende mağazalarının yakınında yaşayan müşterilere mağazadan teslim alma ve hızlı teslimat sunmalarına olanak tanıyan bir hizmet paketi olan Local Selling’i piyasaya sürdü.

Bu özellikler, Amazon’un perakendecilerin kendi çevrimiçi mağazaları veya rakiplerinin pazar yerleri gibi başka yerlere gitmek yerine alışveriş yapanları kendi sitesinde tutmasına yardımcı olabilir.

Uygun ürünlerde, alışveriş yapanlar siparişlerini verirken mağazadan teslim almayı seçebilecek ve ardından aynı gün paketlerini alabilecekler. Amazon, mağazadan teslim almanın ekstra ücrete tabi olmayacağını söyledi.

Yerel teslimat için satıcılar, ürünleri alışveriş yapanların kapılarına kadar taşımak için kendi kamyonlarını ve kamyonetlerini kullanacak. Satıcılar ayrıca ürün montajı veya kurulumu gibi diğer hizmetleri de teslimatın yanında bir araya getirmeyi seçebilir.

Teslimat hızına ve nakliye maliyetine karar vermek satıcılara kalmış, ancak Amazon, birçok satıcının bir ila iki günlük yerel teslimatı hiçbir ekstra ücret ödemeden sağlayabildiğini söyledi.

Amazon btc ile ödeme almanın eşiğinde

Yerel Satış programının beta testine katılan Arizona merkezli Walts TV’nin perakende satış ve kurulum müdürü Bear Hendley, “Genel olarak konuşursak, mevcut Prime standardına bir ila iki gün ulaşabiliriz” dedi. “Aynı gün de teklif vermek istiyoruz. Zaten yeteneğimiz var.”

Hızlı yerel teslimat seçeneğiyle Amazon, paketlerin müşterilere kapılarına kadar ulaştırılma sürecini hızlandırmak için üçüncü taraf satıcıların fiziksel ayak izinden oluşan geniş ağından yararlanmaya çalışıyor. Bu, çevrimiçi olarak verilen siparişler için aynı gün teslimat sunmak için tuğla-harç mağazalarından yararlanan Walmart ve Target gibi şirketler tarafından alınan benzer bir taktiktir.

Local Selling direktörü Pat Bigatel bir röportajda, “Satıcılar, ister özel ekipman olsun, isterse sadece bugün sahip oldukları yerel dağıtım altyapısını olsun, teslimat için aslında kendi altyapılarını kullanıyorlar” dedi. “Teslimat vaadi, yerel olduğu için, normalde ülke çapında bir satıcıdan gönderilen bir şeyden daha hızlıdır.”

Arabaya teslim alma ve çevrimiçi satın alma, mağazadan teslim alma (BOPIS), koronavirüs pandemisi sırasında alışveriş yapanların mağazalarda harcadıkları zamanı kısmaya çalıştıkları ve çevrimiçi ticarete doğru daha geniş bir geçişin ortasında olduğu için benimsenmede bir artış gördü. eMarketer’a göre, ABD’deki tıkla ve topla satışları, 2020’de yıldan yıla yaklaşık %107 artarak 72,5 milyar dolara yükseldi ve sağlıklı bir klipte büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Walmart, Target, Kohl’s ve Best Buy gibi şirketler, alışveriş yapanlar için alternatif olarak kaldırım kenarından teslim almayı giderek daha fazla lanse ediyor. Amazon, daha önce mağazalarda paketleri almak için personelli tezgahlar başlatmak ve fiziksel ve fiziksel konumlarda kilitli dolap adı verilen teslim alma merkezleri eklemek için perakendecilerle ortaklık kurarak mağazadan teslim alma seçeneklerini denemişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir