Güvenlik uzmanları, yeni Amazon Prime Day dolandırıcılığı konusunda uyardı. İşte Prime Day’de karşılaşabileceğiniz dolandırılıcılıklara karşı dikkatli olmanız gerekmekte.

Amazon Prime’a zam mı geliyor? Yanıt geldi

Son yıllarda rekor seviyelere ulaşan e-ticaret harcamaları, hacker faaliyetlerini de bu alana taşıdı. 18-25 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Amazon Prime Day 2022’den hemen önce siber güvenlik uzmanlarından önemli uyarılar geldi. Bunlar, dikkat edilmesi gereken Prime Day dolandırıcılığıdır.

Prime Day dolandırıcılık cüzdanlarını saniyeler içinde tüketiyor

Güvenlik firması Check Point’teki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir analiz, Amazon müşterilerini etkileyen yeni saldırıların altını çizdi. Prime müşterilerini hedefleyen e-posta saldırılarının %37 arttığını söyledi. Prime Day sırasında dolandırıcılık amaçlı e-postaların sayısının artacağı belirtiliyor.

Bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen bir başka dolandırıcılık da sahte alan adlarıdır. “amazon.com” ile ilişkili 1.900 sahte alan adı bulundu. Ayrıca, özellikle Amazon’un Prime Day indirimlerinin bu alan adlarının yaklaşık yüzde 10’u yüksek risk kategorisine girdiği belirtiliyor.

Black Friday ve Cyber ​​​​Pazartesi gibi etkinlikler de oldukça yüksek müşteri potansiyeline sahip. Ancak araştırmacılar, son dönemde artan siber dolandırıcılıklar ve Amazon’un satış kapasitesinden dolayı Prime Day alışveriş rekorlarının kırıldığına inanıyor.

18.00 – 25.00 saatleri arasında yapılması planlanan Prime Day dolandırıcılığı bu yılın Temmuz ayında binlerce kullanıcıyı ağına çekebilir. Araştırmacılar, bilgisayar korsanlarının şifreler, kişisel bilgiler ve kredi kartları gibi çok hassas bilgileri toplayabildiğine dikkat çekti.

Uzmanlar, Prime Day sırasında gönderilen alışveriş odaklı e-postaların tehlikeli olabileceğini söylüyor. Ayrıca Amazon yerine benzer adlara sahip farklı sitelere giriş yapmamaya dikkat etmelisiniz. Örneğin Türkiye için sadece “amazon.com.tr”ye güvenmelisiniz.

Amazon Prime’a nasıl abone olurum?

Amazon Prime’ın aylık ücreti 7,90 TL olarak belirlenmiş olsa da kullanıcılar 30 günlük ücretsiz deneme süresine sahip oluyor. 30 gün sonunda hizmeti kullanmaya devam etmek isteyenler her ay 7,90 TL ödeme yapamak zorundalar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir