Yaklaşık 4 yıl önce ilk kez konuşulan drone ile kargo teslimatı Amazon ile başlıyor. Amazon insansız hava araçlarıyla gönderilerin gönderileceği ilk bölge açıklandı.

Amazon yeni bir teslimat sistemine geçiyor

Yaklaşık 4 yıl önce “drone teslimatının” büyük bir etkisi olabileceğine dair söylentilerin dolaştığını hatırlayabilirsiniz. Drone’ların (insansız hava araçları) kullanımının hız kazanması ve bu süre zarfında popüler hale gelmesi ile drone’ların kargo hizmeti sunabileceği ortaya çıktı. Hatta konuyla ilgili Amazon ve Google’dan da hamle gelmişti. Ancak sonunda Amazon bugün ilk adımların atılacağını ve projenin hayata geçirileceğini duyurdu. Ayrıca drone’un ilk bölgesi ve teslim tarihi belirlendi.

iOS için Amazon Shopping indir
Android için Amazon Shopping indir

Uygulama ilk olarak Kaliforniya’da piyasaya sürülecek

Drone teslimatları için uzun süre beklemenin başlıca nedenleri olarak; İnsansız hava araçlarının işitme ve uçma açısından güvenli olduğu gösterildi. Gerekli algoritmaların oluşturulması süreci uzatsa da havadaki yükleri gördüğümüz tarih artık neredeyse geldi. Amazon, uygulamanın ilk olarak ABD’nin California eyaletinde uygulanacağını duyurdu.

2022’nin sonunda, California’daki Amazon kullanıcıları, malzemelerini drone aracılığıyla alabilecek. Ayrıca drone-gelen kargo, kargo takip uygulamaları gibi bir sistem ile de takip edilebilmektedir. Elbette drone karşılaşabileceği engeller karşısında da oldukça yüklü. Örneğin; evin bacasını tanımlayabilir ve yönünü belirleyebilir. Yani etrafındaki nesneleri tanıyarak ve yolu belirleyerek daha hızlı iletimi sağlayabilir.

Ancak uygulamanın diğer bölgelere yayılması için şu an için belirlenmiş bir tarih yok. İlk teslimatlar başarılı olursa ve müşteriler memnun kalırsa bu uygulama daha yaygın hale gelebilir. Amazon konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Sistem başladığında Lockeford’daki müşteriler, Amazon Prime Air aracılığıyla ürün sipariş edebilecek ve drone’un gelmesini bekleyecek. Drone, kargo adresinin arka bahçesine inecek ve paketi güvenli bir yükseklikten bırakacak.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir