Bir Bloomberg raporuna göre Amazon artık ürünleri belirli bölgelerde depolayacak ve bu sürücüler bu depolardan sipariş alıp tüketicilere gönderecek.

Amazon Türkiye’de lojistik üssü için işe alımlara başladı

Bloomberg’in ilk kez bildirdiğine göre, Amazon, alışveriş merkezlerinde müşteri siparişlerini toplayıp teslim eden Flex sürücüleri ile bir pilot uygulama başlatıyor. Bloomberg’in Amazon’un geçen yıl üzerinde çalıştığını söylediği program, Amazon’un siparişleri aynı gün veya iki gün içinde teslim etmesine yardımcı olabilir.

Amazon sözcüsü Lauren Samaha, The Verge’e bir e-postada şu ifadelere yer verdi:

 “Bu, Amazon satıcılarını uygun teslimat seçenekleri aracılığıyla müşterilerle bağlayabilmemizin başka bir yolu.” 

Amazon’un nerede test ettiği de belli değil. Program hakkında Bloomberg’e konuşan sürücüler, Chandler, Arizona, Las Vegas, Nevada ve Virginia’daki Tyson Corner’daki alışveriş merkezlerinde paket satın aldıklarını söyledi.

Instacart veya DoorDash sürücülerine benzer şekilde, Amazon Flex sürücüleri paketleri teslim etmek için kendi araçlarını kullanır. Paketleri genellikle Amazon yerine getirme istasyonlarından temin ederler, ancak Samaha’nın yıllardır mevcut olduğunu söylediği yerel mağazalardan paket satın alma seçeneği de vardır. Alışveriş merkezine teslimat aynı şekilde çalışacak, yalnızca sürücüler paketleri almak için yerel alışveriş merkezlerine gidecek.

Amazon daha kırsal bölgelere teslimatı hızlandırıyor

Bu ayın başlarında Vox, Amazon’un şirket adına paketleri teslim etmeleri için kırsal kesimdeki aile mağazalarına ödeme yapan bir teslimat hizmetini sessizce test ettiğini bildirdi. Bir yandan, yerel işletmeler bir tür postane görevi görmektedir. Her yıl 360 gün kalan paketler vardır ve personel, yaklaşık 15 kilometrelik bir yarıçap içinde teslimattan sorumludur. Amazon, paketlerin müşterinin kapısına kadar ulaştığı için daha önce ABD Posta Hizmetine ve UPS’e güveniyordu, ancak yerel mağazalarla sözleşme yapmak her iki hizmeti de dahil etme ihtiyacını azaltabilir.

Perakende devi, üçüncü taraf web sitelerinde başka nakliye hizmetleri de kazanmak istiyor. Nisan ayında Amazon, bir Amazon deposunda mal depolayan tüccarların web sitelerine Prime satın alımlarını eklemelerine izin vermeye başladı. Bu, müşterilerin Amazon dışında alışveriş yaparken Prime nakliye hizmetinden yararlanmasına olanak tanmasının yanı sıra Amazon’un büyüyen nakliye endüstrisi için daha fazla iş fırsatı sunacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir