Yayınlanan bilgilere göre dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, AirPods 3 üretimini yüzde 30 oranında azaltacak.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Şirket, farklı müşterilere farklı ürünler sunabilmek adına akıllı telefon ve bilgisayarların yanı sıra kulaklık gibi ürünler de üretmektedir.

AirPods Pro 2’ye kayıpsız ses desteği gelebilir

AirPods, şirketin en popüler ürünlerinden biridir. Özellikleri ve tasarımı nedeniyle dünyanın en çok satan kablosuz kulaklıklarından biri olan AirPods hakkında bazı kötü haberler var. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, AirPods 3 üretimini azalttı.

Apple, AirPods 3 üretimini yüzde 30 azaltıyor!

Geçen Ekim ayında Apple, uzun zamandır beklenen yeni nesil AirPods 3’ü tanıttı. Gösteri sırasında kulaklıklar çok popüler olsa da, maalesef satışlarda durum böyle değildi. Ne yazık ki AirPods 3, önceki nesil AirPod’lar kadar iyi ve güvenli satmadı.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun verdiği kotaya göre Apple, bu nedenle Nisan ve Eylül aylarında tedarikçilerinden AirPods 3 alımlarını yüzde 30 azaltma kararı aldı. Bu durum nedeniyle şirket, bu yılın sonlarında tanıtacağı AirPods Pro 2’den sonra birinci nesil AirPods Pro’nun üretimine son verebilir.

Yeni nesil AirPods 3’e rağmen AirPods 2 hala sevgiyle satın alınıyor. Tasarım değişiklikleri dışında pek bir fark olmaması, birçok kullanıcıyı eski tasarıma itiyor ve AirPods 3 satışları ciddi anlamda düşüyor. Ayrıca fiyat farkı, kullanıcıları eski nesli satın almaya teşvik ediyor.

Önümüzdeki günlerde AirPods 3 üretiminde bir artış olup olmayacağı belli değil. Apple şu anda aktif olarak yeni AirPods Pro 2 üzerinde çalışıyor. Şirket AirPods 3 üretimini azaltarak kullanıcıları AirPods Pro 2’ye yöneltmeye çalışacak gibi görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple AirPods 3’ün üretiminin kesilmesi sizce doğru bir önlem mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir