Birçok kullanıcının sorduğu soru, Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator arasındaki farkları bu yazımızda merak edenler için açıklıyoruz.

Adobe Photoshop ücretsiz oluyor

Binlerce tasarımcı, işlemlerini yürütürken veya bir tasarım programı seçerken Photoshop ve Illustrator arasında sıkışıp kalıyor. Dünyanın en popüler ve kullanışlı tasarım programlarından biri olan Adobe Photoshop ile Adobe Illustrator arasındaki fark nedir? Gelin birlikte inceleyelim.

Adobe Photoshop ile Adobe Illustrator ile birçok şey yapabilirsiniz. İki program birbirine çok benzese de aralarındaki en büyük farklardan biri Illustrator’ın vektör tabanlı ve Photoshop’un piksel tabanlı olmasıdır. Bu, tasarımınızı Illustrator’da yukarı veya aşağı ölçeklerseniz herhangi bir görüntü kaybetmeyeceğiniz, ancak aynısını Photoshop’ta yapmaya çalışırsanız görüntü kalitesini kaybedeceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle Illustrator programı Photoshop programından daha kullanışlıdır. Ancak Illustrator yerine Photoshop ile fotoğraf düzenleme yapmak daha kolay ve daha avantajlıdır.

Adobe Photoshop ile Adobe Illustrator arasındaki en temel farklar

Illustrator ile oluşturulan bir tasarım sonsuza kadar küçültülüp büyütüldüğünde görüntü kaybı olmaz ama Photoshop’ta durum böyle değildir.

Adobe Photoshop ne için kullanılır?

Birçok tasarımcının önceden var olan fotoğrafları düzenlemek için kullandığı bir program. En profesyonel görüntü düzenleme programlarından biri olan Adobe Photoshop, Windows veya MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanılabilir. Çok fazla düzenleme ile fotoğraflardan nesneleri kaldırabilir, arka planları değiştirebilir, fotoğrafları bulanıklaştırabilir ve çok eğlenceli şeyler yapabilirsiniz. Yazılımla harika bir iş çıkardığınızda, ondan para bile kazanabilirsiniz.

Adobe Illustrator ne için kullanılır?

Daha çok çizim için kullanılan programında fotoğraf düzenleme de yapılıyor. Tüm profesyonel çizimler genellikle Adobe Illustrator’da yapılır. Bu program ile logolar oluşturabilir, şablonlar oluşturabilir ve birçok tasarım oluşturabilirsiniz. Program, oluşturduğunuz vektör grafiklerinin yelpazesini sınırsız bir şekilde genişletmenize olanak tanır, böylece ihtiyacınız olduğunda her tasarımı istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Adobe Illustrator’da Arka Plan Nasıl Şeffaf Yapılır?

Bu içeriğimizde en sık sorulan sorulardan biri olan Adobe Photoshop ile Illustrator arasındaki farkı ele aldık. Peki siz hangi tasarım programını kullanıyorsunuz, sizce hangisi daha kullanışlı, görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir