Adobe Photoshop web sitesi ücretsizdir. Adobe’nin yeni sürümüyle birlikte Photoshop’un bir “freemium” sürümü oluşturuldu.

Adobe Photoshop’a NFT özelliği geliyor

Adobe, Photoshop’un web sürümünü tüm kullanıcılar için ücretsiz hale getirmeye karar verdi. Photoshop ile rekabet eden kullanımı ücretsiz uygulamalarda bile şirketin strateji değişikliği ilginç görünüyor. Peki ücretsiz Adobe Photoshop’u nasıl kullanıyorsunuz?

Ücretsiz Adobe Photoshop web sitesi nasıl kullanılır?

Fotoğrafçılık ve görüntü düzenleme konusunda endüstri standardı haline gelen Adobe Photoshop, uzun yıllardır web uygulama desteği vermektedir. Ancak bu sürümü Creative Cloud aboneliğiyle bile açan Adobe, sonunda fikrini değiştirmiş görünüyor.

Adobe’den yeni bir açıklama, kullanıcıların diğer ücretsiz alternatif uygulamalara geçişini engelleyeceğini söyledi. Başka bir deyişle, Photoshop Web, yıllık 2.000 TL’den daha pahalı olan Creative Cloud aboneliği olmadan kullanılabilir. Photoshop’un masaüstü ve mobil uygulamalara kıyasla basitleştirilmiş bir sürümü olan Photoshop Web, yine de birçok temel hizmeti içerir. Ancak Adobe, “freemium” olarak tanımlayan ücretsiz sürümde kullanıcıların belirli özelliklere erişmesini engelleyecek. Hizmetin tüm özelliklerini kullanmak için bir Creative Cloud aboneliği gereklidir.

Ücretsiz Photoshop Web ilk olarak Kanadalı kullanıcılar tarafından denenmiştir. Ancak şirket, Kanada test sürecinin başarılı olması durumunda web sürümünün dünya çapında ücretsiz olacağının müjdesini veriyor.

“Photoshop’u daha fazla insanın denemesi ve ürünü deneyimlemesi için daha erişilebilir ve kolay hale getirmek istiyoruz.”

Photoshop’un web sürümü, özellikle Chromebook’lar gibi alt özelliklere sahip cihazlarda oldukça ilgi görüyor. Ek olarak programın ücretsiz olması, öğrencilerden amatör tasarımcılara kadar birçok kullanıcıyı da memnun edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir