Adobe Perşembe günü yaptığı açıklamada, tasarım yazılımı şirketi Figma’yı yaklaşık 20 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi karşılığında satın alacağını duyurdu. Adobe hisseleri %17 düşerek 2010’dan bu yana en büyük düşüşü yaşamıştı. Şimdi şirket küllerinden yeniden doğmak için harekete geçerek Figma’yı çatısı altına almaya karar verdi.

Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator arasındaki farklar

Figma, ekiplerin gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına yardımcı olan bulut tabanlı tasarım yazılımı oluşturmak için 2012 yılında kuruldu. Şirket, 2021’deki son finansman turunda 10 milyar dolar değerinde.

Index Ventures, Graylock Partners ve Kleiner Perkins’in destekçisi olarak Figma’nın bu yıl yıllık 400 milyon dolardan fazla gelir elde etmesi bekleniyor. Adobe, Figma’nın ARR’sinin 2022’de piyasaya sürülmesinden sonra 400 milyon doları aşacağını onayladı.

Bu, bulut yazılımı perakende alanının geçen yıl rekor seviyelerden önemli ölçüde daraldığı bir zamanda Adobe’nin gelirinin yaklaşık 50 katını ödediği anlamına geliyor. Ancak şirketin ileriye dönük bir yatırım yaptığı düşünülecek olursa bu Adobe’un ilerleyen zamanlarda rekor kazançlar elde etmesini sağlayacak. Adobe, illüstrasyon, fotoğraf ve video teknolojisi gibi diğer bazı ürünlerini Figma platformuna entegre edeceğini söyledi.

Adobe CEO’su Shantanu Narayen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Adobe’nin büyüklüğü, organik inovasyon ve inorganik satın almalar yoluyla öncü yeni kategoriler ve teknolojiler yaratma yeteneğimizde yatıyor. Adobe ve Figma’nın birleşimi dönüştürücüdür ve işbirlikçi oluşturma vizyonumuzu hızlandıracaktır.”

Anlaşma sona erdikten sonra Figma’nın kurucu ortağı ve CEO’su Dylan Field şirketi yönetmeye devam edecek. Adobe’nin dijital medya departmanı başkanı David Wadhwani’ye rapor verecek.

Adobe, üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı

Refinitiv’in hisse başına 3,33 dolar tahminini geçerek, 3,40 dolarlık hisse başına düzeltilmiş kazanç bildirdi. Gelir, analistlerin tahminlerini geçerek 4,43 milyar dolara ulaştı.

Şirket için analistler dördüncü mali çeyreği için de tahmini bir tablo yayınladı. StreetAccount’a göre Adobe, çeyrek gelirinin 4,52 milyar dolar olacağını ve 4.6 milyar dolarlık konsensüs tahminini aşacağını söyledi. StreetAccount’un hisse başına 3,47 dolar tahmininden daha yüksek, hisse başına 3,50 dolarlık düzeltilmiş kazanç bildirmesi de tahminler arasında.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir