Yazılım şirketi Adobe, Cuma günü ABD’li çalışanlarına 8 Aralık’a kadar Covid-19 aşısı olmaları gerektiğini, aksi takdirde ücretsiz izne ayrılacaklarını söyledi.

Şirket tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postada Adobe, politikanın Başkan Biden’ın federal müteahhitlerin tüm çalışanlarına aşı yaptırmaları yönündeki yürütme emrinden kaynaklandığını söyledi. Adobe’nin Baş İnsan Sorumlusu Gloria Chen tarafından gönderilen e-posta ayrıca, şirket içi bir ankete yanıt veren ABD çalışanlarının %93,5’inin zaten tam olarak aşılandıklarını veya bir dizi aşıdan geçtiklerini söylediğini söyledi.

Teknoloji devlerinden çalışanlarına aşı şartı

Chen, Adobe’nin aşıyı alamayan çalışanlar için dini ve tıbbi muafiyetleri değerlendireceğini söyledi. Bir Adobe sözcüsü, Chen’in CNBC’ye gönderdiği e-postanın içeriğini doğruladı. Politika, bu ay ABD çalışanlarına Biden’ın yürütme emri nedeniyle aşılanmaları veya ücretsiz izne ayrılmaları gerektiğini söyleyen IBM’in politikasını da yansıtıyor.

Aşı olmayanlar için yeni dönem bugün başladı

Adobe dışında diğer firmalara baktığımızda ise Apple’ın herhangi bir aşı şartı açıklamadığını görüyoruz. Bunun yerine, aşısız çalışanlarının ofise girmeden önce günlük COVID-19 testlerini yaptırmalarını istedi. Google, Facebook ve Microsoft ise çalışanlarından ofise dönmeleri için aşı olmalarını şart koşuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir