Aşı olmayanlar için yeni dönem bugün başladı - Haberler - indir.com

Aşı olmayanlar için yeni dönem bugün başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 11:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bugün itibariyle aşı olmayan vatandaşların neredeyse her yerde PCR negatif sonucu göstermesi gereken yeni bir dönem resmen başladı. Buna göre aşı olmamış olan vatandaşlar, toplu taşımaya binerken yada sinemaya giderken de PCR testi yaptırmak zorunda olacaklar. Ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında bugün itibariyle yeni bir dönem başladı. Özellikle aşı olmama noktasında ısrarcı vatandaşlara yönelik olan bu yeni dönem, birçok yere girişlerde PCR zorunluluğu getiriyor. Eğitim, sağlık, eğlence ve ulaşım gibi hemen her tür sektörden faydalanmak isteyen vatandaşlar, aşı olmadıkları sürece PCR testlerinin negatif olduğunu ispatlamak durumunda kalacaklar.

İçişleri ile sağlık bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan genelgeye göre salgın ile daha iyi mücadele için PCR test kararı alınmıştı. Bu genelge kapsamında konser, sinema ve tiyatro gibi etkinlik alanlarına PCR testi ile dahil olunabilecek. Diğer yandan uçak, toplu taşıma gibi araçlarda ise aşı olmayan vatandaşlar yine PCR testi göstermek zorunda olacaklar. Ayrıca öğretmenler, üniversite öğrencileri ve eğitim kurumlarındaki personeller de PCR testi yaptırarak çalışmaları gerekiyor.

"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı

PCR testleri ile yeni dönem başladı

Genelge kapsamında PCR testi zorunluluğu bir kereye mahsus kalmayacak. Öyle ki vatandaşlar etkinliklere katılmadan, uçağa binmeden yada toplu taşıma kullanmadan maksimum 48 saat önce yaptırdığı PCR testini ibraz etmesi gerekli olacak. Aksi durumda söz konusu hizmetten yararlanamayacak. Toplu taşıma araçlarında ise aşısız vatandaşlar haftada birkaç kez test yaptırmasına sebep olacak.

PCR testi zorunluluğunda ise bilinmesi gereken noktalardan birisi de bu testlerin maliyetleri oluyor. Bilgilere göre öğretmenler için devlet hastanelerinde yapılacak testlerden bir ücret alınmayacak. Ancak diğer vatandaşlar için ücret konusu henüz netleşmiş değil. Bakalım bu süreç nasıl ilerleyecek ve nasıl işleyecek göreceğiz. Bununla birlikte PCR zorunluluğu ile birlikte uzun zamandır HES kodu uygulaması ile risk durumu bildirebilir, riskli bölgeleri görebilir ve çeşitli yönlendirmeler ile koronavirüsten korunabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?
Hayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyorHayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyor
Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda BulunHayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda Bulun

PAYLAŞ