Uzun bir süredir gündemde adından söz ettiren Huawei P50 Pocket için bugün yapılması beklenen resmi duyuru gerçekleşti. 

Son zamanların bir diğer popüler cihazı Samsung Galaxy Z Flip 3’e rakip olarak gösterilen bu dikey katlanabilir akıllı cep telefon modelinde “P50” adını tercih etmesi halen pek çok kişiyi şaşırtmayı başaran Huawei, cihazı sahiden de şık ve özenli detaylarla tasarlamıştır. Farklı renk seçenekleri ve Premium Edition sürümü de olan bu cihaz, gövde yapısından dolayı katlandığı zaman küçük bir hale geliyor ve bu sayede taşıma konusunda da konfor sağlıyor. Parmak izi sensör cihazın yan kısmına yerleştirilmiştir. Huawei P50 Pocket, katlanmam noktası için yeni nesil bir menteşe sisteminden yararlanmıştır. Çin merkezli akıllı cihaz üretici Huawei’nin uzun bir zamandır geliştirme aşamasında olduğu bu yeni menteşe belirtildiği üzere daha az parçadan oluşuyor ve bu sayede hem daha uyguna mal ediliyor hem de parça azlığı üzerinden bozulma riski en aza indiriliyor. 

18 9

Huawei P50 Pocket teknik detayları

Teknik açıdan bakmak gerekirse 5G desteği bulunmayan bu akıllı cihaz, 5G desteği olmayan Snapdragon 888 işlemci sistemi üzerine kuruludur. 6,9 inç 21:9 FHD+ 120 Hz OLED ekran üzerine kurulan Huawei P50 Pocket ile arkasında üçlü kamera sistemine sahiptir. Cihazın kamera kısmından Sony imzalı 40 megapiksel ana + 13 megapiksel ultra geniş açı + 32 megapiksel Ultra Spectrum kameralar tercih edilmiştir. Ultra Spectrum kamera ve diğer sensörler ile bu telefon ultraviyole fotoğraf çekme yeteneği sayesinde gözle görülmeyecek şekilde küçük detayları da yakalaması mümkün olacak.

Küresel 5G destekli telefon satışlarında lider Apple

Cihazın 10 megapiksel selfie kamerası ise ekran deliğine konumlandırılmıştır. Cihazın arka kısmında bulunan ekran sayesinde iç kamera ile selfie çekmeye gerek yoktur. Direk olarak arka kamera da kullanılabilir. Bu ekran farklı görseller cihazı daha da özelleştirmesine imkan tanınıyor. WiFi 6 desteğinin yer aldığı bu cihaz, kutusundan çıkarken Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemiyle çıkıyor. Şirket halen ambargo altında olduğu için Android ile gelmiyor. 

19 5

Huawei P50 Pocket dikkatleri üzerine çekmeyi başardı

Temel olarak üç farklı renk seçeneği ile sunulan Huawei P50 Pocket için belirlenen resmi satış fiyatı 8 GB RAM + 256 GB depolama için 1.400 dolar seviyesinde seyrediyor. Iris Van Herpen ortaklığında gelişen P50 Pocket Premium ise 12 GB RAM + 512 GB depolama ile 1.700 dolara satışa sunulabilir. Cihazın standart versiyonunun ilerleyen zamanlarda Türkiye’de yer alması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir