ABD ile Çin merkezli teknoloji devi Huawei arasında uzun süren çatışmalar halen devam ediyor. bu kez yine ilginç iddialar gündeme geldi. ABD, ortaya attığı pek çok iddia ile Huawei’e uzun bir zamandır büyük ambargo uyguluyordu.

Firmayı Çin’e sızdırmakla suçlanan fakat hiç bir zaman bunu net bir şekilde kanıtlayamayan ülke, şirketin yakasını bir türlü bırakmıyor. Reuters’te konuyla ilgili son olarak yayınlanan haberlere göre mevcut Biden yönetimi, Huawei şirketinin kendi ağ ürünleri ile donatılan baz istasyonları üzerinden hassas ABD askerlerini Çin’e gönderdiği iddiası vurguluyor. Söz konusu bu konuyla ilgili bir soruşturma açan ancak ulusal güvenlik sebebiyle herhangi bir açıklama yapamayan yönetim bir kez daha iddiasını doğrulayacak kanıtlar sunmaktan geri duruyor.

Söz konusu bu iddialar hakkında şu an için Huawei’den herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Huawei pek çok kez Çin devletine ya da ordusuna ABD’nin herhangi bir verisini aktarmadığını, bunun sadece kötü bir suçlama olduğunu belirtti. Huawei yakın zaman içerisinde bir etkinlik gerçekleştirecek ve burada HarmonyOS 3 işletim sisteminin tanıtımını gerçekleştirecek. 27 temmuz tarihinde düzenlenecek Çin merkezli etkinlik kapsamında sunulacak olan HarmonyOS 3 işletim sistemi, Huawei’nin elinde bulunan tek yeni duyuruda olmayacak. Yapılan poster paylaşımına göre etkinlikte kesin olarak Huawei MatwPad Pro da yer alacak. HarmonyOS 3 üzerine kurulmuş olmasına kesin gözüyle bakılan ürün hakkında henüz detay verilmedi. Posterde yer alan ürünün üstten ve alttan düz kenarlara sahip metal bir gövde üzerine kurulması ve birden fazla kameraya sahip olan yuvarlak yapılı arka kamera modülü ile yolda olduğu anlaşılıyor. Bu arada ise kaynaklardan elde edilen bilgilere göre etkinlik kapsamında yeni bir P50 Pro rengi ve yeni MateBook dizüstü bilgisayar da sunulabilir.

Elektrikli araçlar için ÖTV indirimi düzenlemesi geliyor

ABD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir