Mobil aksesuar sektörü geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında büyüme sağlayarak 25 milyonluk satış rakamına çıktı. Bu yıl içerisinde en çok tercih edilen mobil aksesuarlar arasında MagSafe desteğine sahip şarj standları ve dijital gösterge özelliğine sahip LED şarj kabloları vardır. Türkiye’de de bir süredir hizmet veren aksesuar üreticisi Mcdodo konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum,

”Bu durum pazarı bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 50 oranında büyüttü. Ekonomide yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen; tüketicinin ihtiyaçları ve eğilimlerinin yanı sıra teknolojik aletlerin artık hayatımızda vazgeçilmez bir noktaya gelmiş olması, pazarın 2022 yılında da büyümeye devam etmesine neden olacak” dedi.

2021’de en iyi akış hizmeti belli oldu

Planlarının kaliteli ürünleri herkesin sahip olabileceği fiyatlara sunmak olduğunu belirten Uçurum, mobil aksesuarlarda 2022’de ön plana çıkma ihtimali yüksek olan trendleri aktardı. MagSafe desteğine sahip olan aksesuarlara karşı olan ilginin gelecek yıllar içerisinde daha da artacağını dile getiren Mcdodo, 30 dakika içerisinde yüze 50 dolum yapma imkanı sunan “GAN” teknolojili adaptörlerin de 2022 yılı içerisinde daha popüler bir hal alacağını belirtti. 

Oyuncuların istekleri daha dayanıklı kablolardan yana

36 2

Oyuncuların isteklerinin daha dayanıklı kablolardan yana olduğunu dile getiren Mcdodo, yüksek kaliteli olmasıyla dikkat çeken ışıklı şarj ve data kabloların akıllı cihazları ısınma sorununa karşı da koruduğunu belirtti. Yüzde 40 oranında daha hızlı şarj özelliği sunmak adına 2.4A destekleme özelliğine sahip olan kabloların dayanıklı olması için örgülü yumuşak naylon materyaller tercih ediyorlar. Şarj olduğunda ise otomatik bir bağlantı kesme gibi güvenli şarj özelliği olan bu ürünler, mobil oyunseverler için de oldukça faydalı olarak görülüyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir