2021 yılında dijital akış hizmetlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Paramount Plus, Disney’in Marvel ile atılım yapması ve Squid Game ile tüm dünyada akım yaratan Netflix ile birlikte sektördeki rekabet arttı. Ancak tüm bu rekabette ve zorlu şartlarda avantaj izleyenler için oldu. Android Authority tarafından yapılan yeni bir pazar araştırmasında ise en iyi dijital akış hizmeti belirlendi. 

2021’de en iyi akış hizmeti hangisi?

Uzun süreden beri dijital atış hizmetlerinde Netflix ön planda görülüyor. Ancak Hulu, Amazon Prime gibi güçlü rakipler karşısında sektörde dengeler yeniden belirlenmeye başladı. Türkiye’de çok büyük bir etkisi olmasa da küresel pazarda yeni oyuncularında sektöre giriş yapması rekabetin artmasını sağladı. Disney Plus, HBO Max, Paramount Plus, Peacock ve Apple TV plus gibi farklı kanallar aracılığı ile yapılan atılımlar, sektörde dikkat çekti. Ancak tüm bunlara rağmen orijinal içerikleriyle 2012’e damga vuran platform Netflix oldu.

2021’in en iyi akış hizmeti Netflix  oldu

Hazırlanan rapora göre 2021 yılında özellik orijinal içerikleri ile dikkat çeken ve fark yaratan servis Netflix oldu. Niteliğe ve niceliğe önem veren Netflix, en iyi orijinal programlarıyla tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

2021 yılında Squid Game öncülüğünde Netflix’te fark yaratan yapımlar şöyle oldu; Sweet Tooth, Maid, The Chair, Lupin, Midnight Mass, Sex Education, You, I Think You Should Leave, The Witcher, The Power of the Dog, The Lost Daughter, Passing, Red Notice, Army of the Dead, and Gunpowder Milkshake. Bununla birlikte istatistikler üzerinden yapılan derlemelerde en iyiler şöyle oluştu;

  • En fazla kullanıcıya sahip platform: Netflix
  • En fazla kullanıcı artışı yaşayan Platformlar: Apple TV Plus, HBO Max ve Paramount Plus

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir