Teknoloji şirketi Apple’ın 2022 yılında pazara sunacağı ürünler hakkında önemli detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Şirketin yıl sonu tanıtacağı yeni ürünlerden olan yeni iPad cihazın M2 çipe sahip bir versiyon olarak gelmesi bekleniyor. Ancak bu yeni iPad modelinin bazı tasarım yenilikleri ile karşımıza çıkması bekleniyor.

Her yıl alışık olduğumuz gibi bu yılda Eylül ayı ile beraber sektörün önemli ismi olan Apple’dan yeni ürünler göreceğiz. Özellikle iPhone 14 ailesi için büyük bir beklenti bulunan Apple tarafında, yeni iPad Pro için daha fazla ekipman desteğine sahip bir tasarım değişikliği görebiliriz.

iPad Pro için M2 işlemci müjdesi verildi

Apple’dan yeni girişlere sahip iPad geliyor

32

Şu an için hali hazırda yer alan iPad Pro modellerinin arkasında bulunan üç pinli girişler daha çok Magic Keyboard gibi aksesuarların desteklenmesini sağlıyor. Ancak yeni söylentilere göre yeni iPad Pro cihazlarında MagSafe gibi ek aksesuarlarında sunulması ve bu noktada aksesuar desteğinin genişletilmesi bekleniyor. Diğer yandan bir üretici firma olan Macotakara iddialarına göre yeni gelecek olan iPad Pro tasarımı benzer bir genel tasarım çizgisini korumuş olacak. Ancak Apple tamamen aynı gözüken bir tablet sunmaması ve cihazda hem alt hem de üst bölümde 4 pinli bağlantıların olacağı iddia ediliyor.

Apple’ın yeni iPad Pro modelinde dört pinli bağlantının ne için kullanılacağı netleşmezken, bunun Thunderbolt/USB-C portu için yer alacağı yönünde beklentiler bulunuyor. Diğer yandan iPadOS 16 sürümü ile beraber üreticiler de iPad Pro için donanım geliştirebilecek. Bu üçüncü parti donanımlar söz konusu dörtlü pinlerden cihaza bağlanabilecek. Şuan için iPad Pro’lar 3 pine sahip, Mac cihazlar ise 5 pine sahip bağlantılara sahip durumdalar. Yeni dönemde Apple’ın cihazlarında aksesuar girişleri için kullanılan bu pinlerin tamamında yenilenmeye gidildiğini görebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir