iPad Pro için M2 işlemci için iyi haberler var. Sonbaharda iPhone 14’te duyurulacağı söylenen yeni iPad Pro’ya M2 işlemciye sahip olabilir.

M2 işlemcili MacBook Air ve Pro tanıtıldı

Apple, iPhone 14 serisini Eylül veya Ekim aylarında duyurmayı planlıyor. Ancak iPhone 14, yıl sonunda duyurulan tek model olmayabilir. Son sızıntılar, şirketin M2 işlemcili bir iPad Pro üzerinde çalıştığını gösteriyor.

M2 işlemcili iPad Pro Eylül’de piyasaya çıkacak

Önümüzdeki sonbaharda iPhone 14 serisini duyuracak olan Apple’ın iPad Pro’da da M2 işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Yeni iddialara göre şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde tamamen yeni modelin önünde iPad Pro’yu M2 ve hatta MagSafe ile güncelleyebilir.

Kısa süre önce duyurulan MacBook Air ve Pro gibi, M2 çipli iPad Pro modelinde de karşımıza çıkabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, bu yıl içinde düzenlenecek bir etkinlikte iPad Pro yenilemesini duyuracak.

Bunun yanı sıra daha önce ünlü Apple analisti Ross Young, 14,1 inç mini LED iPad Pro’nun 2023’te piyasaya sürüleceğini belirtmişti. Young ayrıca yeni iPad Pro’nun bu yıl içinde piyasaya sürülebileceğini öne sürmüştü. Geçtiğimiz gün Mark Gurman’ın ortaya attığı yeni iddialar da Young’un sızıntılarını destekliyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene Nisan ayında duyurulan iPad Pro artık bir M1 işlemci ile donatıldı. Bu nedenle, yeni modelin geçen hafta WWDC’de duyurulan M2’ye sahip olması şaşırtıcı değil.

Gurman ayrıca iPhone 12 ve 13 gibi canlandırıcı iPad Pro kullanıcılarının MagSafe şarjından yararlanabileceğini de belirtti. Apple’ın manyetik şarj teknolojisine sahip yeni iPad’ler daha büyük şarj cihazlarını da duyurabilir.

Son olarak Gourman, kamera tarafından da bazı değişiklikler yapıldığını söyledi. Şu anda iPad Pro, 12 megapiksel ve 10 megapiksel olmak üzere çift kamera kurulumuna sahip. Yeni kameranın detayları henüz belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir