Yerli Elektrikli Scooter Girişimi: Martı - Haberler - indir.com

Yerli Elektrikli Scooter Girişimi: Martı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-04 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

 Özellikle 2018 ile beraber popüler olarak yaygınlaşmaya başlayan elektrikli scooterlar sonrasında, ülkemizde de benzer girişimler görmeye başlıyoruz. Bu girişimlerin çoğu kısa bir zaman içerisinde başarıya erişmiş ve bazı isimler ise 1 milyar doların üzerinde değerlemelere erişmişti. Şimdi ise İstanbul için hizmet veren bir yerli elektrikli scooter paylaşım girişimi ortaya çıktı. Martı adlı bu girişim ilk olarak İstanbul’un Anadolu yakasındaki belli bölgelerinde hizmette olacak. Sena Öktem ve Oğuz Alper Öktem tarafından kurulan Martı için şuan 21 kişilik bir ekip bulunuyor. Martı uygulamasının sunmuş olduğu scooter yazılımı ve elektronik donanımı ise tamamen Türkiye’deki yerli mühendisler tarafından tasarlandığının altı çiziliyor. Mekanik aksanlar ise Çin’den tedarik ediliyor. Ancak bu parçalarında yerli olması adına çalışmaların başladığı söyleniyor.

Marti indir - Android

Marti indir - iOS

Yerli Scooter Hizmeti Martı Hizmete Başladı

Martı uygulamasını ilk olarak Android ve iOS platformu için ücretsiz olarak indirmeniz gerekiyor. Daha sonra harita üzerindeki en yakın Martı’yı bularak kullanıma başlayabilirsiniz. Bulma işleminden sonra ise Scooter’da yer alan kodu akıllı telefonunuza okutmanız gerekiyor. Uygulama size 4 haneli bir şifre veriyor ve Martı’nın üzerindeki kilidi bu şifre ile açmak mümkün oluyor. Yenilikçi bir hizmet olarak karşımıza çıkan bu girişim hem eğlenceli hem de uygun fiyatlı bir yolculuğu vatandaşlara sunmuş olacak.

Yolculuk rakamlarına geldiğimizde ise başlangıç için 3 TL ve 1 dakika için 0.75 TL gibi bir ödeme gerekiyor. 10 dakikalık bir yolculuk sonunda ise 10.5 TL ödemiş oluyorsunuz. Söz konusu bu girişimin 2019 içerisinde Macaristan, Dubai, Yunanistan ve Bulgaristan gibi pazarlarda da yer alması bekleniyor. Bakalım ilk olarak ülkemizde faaliyetleri başlayan ve yurtdışı hedefli bulunan Martı ne derece ilgi alacak göreceğiz.

Kaynak : Webrazzi




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ