Windows 10X ekran görüntüsü sızdırıldı, farklı bir görünüme sahip - Haberler - indir.com

Windows 10X ekran görüntüsü sızdırıldı, farklı bir görünüme sahip

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 19:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen etkinlik ile beraber yeni cihazlar ve Windows 10X sürümü tanıtılmıştı. Şirketin bu yeni işletim sistemi sürümü hakkında henüz detay verilmezken, şimdi ise geçtiğimiz günlerde bir Twitter kullanıcısı tarafından Windows 10X için bazı ekran görüntüleri paylaşıldı. Microsoft’un Windows işletim sistemi üzerinde bazı zamanlar radikal değişiklikler yaptığı biliniyor. Son olarak Windows 10 güncellemesi ile birlikte başka sürüm çıkarmayacağını duyuran şirketin Surface etkinliğinde bu yeni işletim sistemi sürümüne yer verdiğini görüyoruz.

Windows 10X Farklı Görünümü İle Geliyor

900 Milyonu Geçen Windows 10 Heyecanlandırdı900 Milyonu Geçen Windows 10 Heyecanlandırdı

WalkingCat adlı bir Twitter kullanıcısı söz konusu Microsoft sunucularında yer alan Windows 10X ile alakalı bir önbellek keşfetti. Bu önbellek ile beraber bazı ekran görüntüleri alan kullanıcı işletim sistemi hakkında bilgiler paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüsünden başlat menüsünün bir tablet kullanımı için uygun olmadığı açık bir şekilde gözüküyor. Daha çok Windows 8 menüsüne benzer olduğu gözüken ekran görüntüsünde alt bölümde kısayol ikonlarını görüyoruz. Bilgilere göre kullanılan arayüzde arka planda yer alan uygulamalar daha hızlı çalışacak.

Windows 10X işletim sisteminde Microsoft Office, Feedbakc ve Notes gibi uygulamalar önyüklü olarak gelecek. Uygulamalar kendi ikonları üzerinden ise kaldırılabilecek. Arayüzde giriş için yüz tanıma sistemi olması beklenirken, Windows 10X işletim sistemi için şirketin çalışmalarının sürdüğü biliniyor. Sızdırılan belgeler doğrultusunda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü ve henüz bu yeni sürümün ne zaman kullanıcılara sunulacağı belli olmuş değil.


Samsung Galaxy Note 10 özelliği Windows 10'a geldiSamsung Galaxy Note 10 özelliği Windows 10'a geldi

PAYLAŞ