Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi - Haberler - indir.com

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-28 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Mesajlaşma uygulamaları denildiğinde akla ilk gelen uygulama olan Whatsapp, milyonlarca kullanıcıya sahip. Hatta platform için açıklanan son kullanıcı sayısının 1,5 milyarı bulduğu söylenmişti. Fakat her sosyal ağ platformunda olduğu gibi, Whatsapp'ta da güvenliğiniz için dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Bunlardan en önemli 5'i şu şekilde;

1-Özel konuşmalarınızda sohbetiniziz şifrelendiğinden emin olun

Normal şartlarda Whatsapp siz şifrelemeseniz bile konuşmalarınızı varsayılan olarak şifreler. Fakat özel görüşmelerinizi kimsenin görmediğinden emin olmak istiyorsanız, bunun için uçtan uca şifreleme yapmayı unutmamanız gerekir. Bunun için konuştuğunuz kişinin sohbet penceresinden şifrelemeyi seçin ve çıkan QR kodu ve rakamları isterseniz karşınızdaki kişinin telefonunda okutun, isterseniz de manuel olarak onaylayın.

2-Güvenlik bildirimleriniz açık olsun

Whatsapp'ınızı başka bir telefon ya da bilgisayarda açtığınız zaman, cihazlarda yeni bir güvenlik kodu oluşturulur. Güvenlik bildirimlerinizi açarsanız, hesabınız aktifleştiğinde ve şifre değiştiğinde size bildirim gelecektir. Bunun için WhatsApp->Ayarlar->Hesap->Güvenlik->Güvenlik bildirimleri adımlarını izlemeniz yeterli.

3-Konumunuzu paylaşıp paylaşmadığınızı kontrol edin

Whatsapp, konumunuzu istediğiniz takdirde kişilerinizle paylaşmanıza olanak tanıyor. Fakat siz o an birine konum attığınız zaman, bu bilgi o kişiyle sandığınızdan daha uzun süre paylaşılıyor olabilir. Bunu durdurmak için, Android telefonlarda Ayarlar->Hesap->Gizlilik->Mevcut Konum adımlarını izleyerek, konum paylaşma eylemini durdurabilirsiniz.

4-Whatsapp'ınızı uçak modunda kullanın

Uçak modu, telefonun iletişim anlamındaki tüm işlevlerini durdursa da, bu durum Whatsapp için farklı çalışır. Eğer bir mesajı okuduğunuzun bilinmesini istemezseniz, telefonunuzu uçak moduna aldıktan sonra, girip mesajınızı okuyup uygulamadan çıkın. Daha sonra telefonunuzun uçak modunu kapatsanız bile, güncelleme yapmayacağı için mesajı okuduğunuz görünmez.

5-İki adımlı doğrulama seçeneğiniz etkin olsun

Whatsapp kullanımınızda 2FA yani iki adımlı doğrulama ile kendinize bir şifre belirleyerek, hesabınızı güvene alabilirsiniz. Menü->Ayarlar->Hesap->İki adımlı doğrulama->Etkinleştir adımlarını izleyerek, 6 haneli bir şifre oluşturmanız gerekli. Bu şifreyi unutmamanınız da önem taşıyor.





PAYLAŞ