Twitter Engelinden Sonra VPN Kullanımı Zirve Yaptı - Haberler - indir.com

Twitter Engelinden Sonra VPN Kullanımı Zirve Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın engellenmesinden sonra kullanıcılar DNS değiştirme ve VPN yazılımları gibi alternatif yollar üzerinden Twitter'a giriş yapmaya başladılar. Bununla beraber de Türkiye'de VPN kullanımı zirve yaptı.

Özellikle son günlerde yapılan Google DNS engellemesinden sonra büyük oranda artış yaşanan VPN kullanımının yanı sıra kullanıcılar tarafından gönderilen tweet'lerde de büyük oranda artış yaşanıyor. Kullanıcılara güvenli bir internet deneyimi sunan Chrome eklentisi Zenmate, Hotspot Shield ile TunnelBear gibi VPN programları da büyük bir indirilme ve kullanım oranına ulaştı.

Örnek verecek olursak; Güvenli internet deneyimi ile öne çıkan ve kullanıcıların birbirleri arasındaki internet veri ağını ortak kullanmalarını amaçlayan web tarayıcısı TOR Browser için Twitter engelinden önce 25 bin kullanıcısı bulunurken şu anda 40 bin kullanıcı sayısını aşmış durumda.

Tor Turkiye

VPN yazılımları arasında popüler olan Hotspot Shield'de de durum aynı. Twitter engelinden sonraki ilk 48 saatlik zaman dilimi içerisinde 820 bin kullanıcı tarafından indirilen yazılım, bu sayıyla beraber Türkiye'deki kullanıcılarına Twitter hesabı üzerinden Türkçe olarak yardımcı olmaya da başladı.

HotSpot Shield Turkiye

Tüm ülkelerdeki erişime engellenmiş sitelere giriş yapılmasını sağlayan web tarayıcısı Google Chrome üzerinde eklenti olarak kullanılabilen ZenMate tarafında da engelleme sonrası 12 saatlik zaman diliminde sadece Türkiye üzerinden 25 bin kişi tarafından indirilmekle beraber yine popüler olan VPN programı TunnelBear'da Türkiye'deki kullanıcılarına 1 yıl boyunca ücretsiz Twitter'a özel paket hizmeti sunuyor.

Twitter'a erişim için hazırladığımız ve bunun için kullanılabilecek alternatif yöntemleri içeren haberimize buraya tıklayarak erişebileceğiniz gibi DNS değiştirme ve VPN programlarına da aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ