Güvenlik önlemleri kapsamında yeni bir güncelleme sunan Tinder fotoğraf doğrulama devrini başlatıyor. Artık fotoğrafları kendisine ait olduğu onaylanan kullanıcılara mavi tik verilecek!

Son dönemlerin en çok kullanılan arkadaşlık uygulamalarından olan Tinder uygulama deneyimini arttırmak için pek çok yeni özellik sunuyor. Güvenlik önlemleri için ciddi adımlar atmaya başlayan platform geçtiğimiz hafta “Panik butonu” güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Kullanıcılar kendini güvende hissetmediği durumlarda direkt olarak polisten yardım istemesini sağlayan bu butonun ardından yeni bir özelliği kullanıcılarına sunan Tinder artık sahte profillerle, gerçek profillerin birbirinden ayrılmasını sağlayacak. 

Tinder’da fotoğraf doğrulama devri kullanıcıların yüklediği fotoğrafların ardından gerçek zamanlı olarak fotoğraf çekmesiyle sağlanmaya çalışılacak. Çekilen anlık fotoğraflar Tinder topluluk ekibine gönderilecek ve gönderilen fotoğrafla kullanıcının profilindeki fotoğraflar karşılaştırılacak.  Fotoğrafların aynı kişiye ait olduğunun onaylanması durumunda kullanıcılar “Mavi tik” sahibi olacak. Bu sayede  

Tinder’ın yeni özelliği pilot ülkerlerde yayınlandı 

Tinder’daki doğrulma işlemi şimdilik topluluk ekibi tarafından yürütülecek olsa da uygulamanın ilerleyen zamanlardaki amacı bu işi tamamen yazılımlara bırakmak. Ancak Tinder’ın bu adımı ne zaman atacağı henüz bilinmiyor. Yeni özellik için deneme sürecini başlatan Tinder, uygulamanın pilot ülkelerini İrlanda ve Tayland olarak belirledi. 

Tinder “Panik Butonu” ile kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak

Yemi özelliğin platformdaki karşılılığın önüne geçmek isteyen Tinder’ın “Mavi tik” uygulamasının pek çok açıdan faydalı olacağı düşünülse de, platformdaki karışıklığı tamamen ortadan kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken. Tinder’ın kullanıcılara verdiği doğrulama tikinin ne kadar geçerli olacağı henüz bilinmiyor. Kilo alıp vermenin yüz hatlarında da değişikliğe neden olduğunu düşünürsek bu gibi durumlarda kullanıcıların profillerini yeniden doğrulaması gerecek mi buda henüz biliniyor. Doğrulama sistemi şimdilik kullanıcıların kendilerinde herhangi bir değişiklik yapıp yapmadıklarını açıklamaya yazması şeklinde ilerleyecek. 

Doğrulma sisteminin yanı sıra güvenlik konusunda yeni bir adım daha atan Tinder bundan sonra saldırgan mesajları da tespit edebilecek ve tespit ettiği mesajlar doğrultusunda kullanıcılara bu söylemin kendilerini rahatsız edip etmediğini soracak. Bu sayede saldırgan kullanıcıları platformdan uzaklaştırmayı hedefleyen platform yakın zamanda silinen mesajları da geri alma imkanı tanıyan bir özellik yayınlıyor. 2017 senesinde Instagram’ın getirdiği özelliğe benzeyen bu özelliğin yakın zamanda yayınlanması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir