Telegram botu nedir? - Haberler - indir.com

Telegram botu nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-14 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam eden mesajlaşma servisi Telegram’ın birçok farklı ve işlevsel özellikleri bulunuyor. Telegram kullanıcılarının severek kullandığı Telegram botları sayesinde birçok işlemi uygulamada botlar ile sohbet ederek yapmanız mümkün oluyor. 2021 yılının en güncel Telegram botlarını ise sizlere bu içeriğimizde derledik. Özellikle popüler servis WhatsApp’ın yayınladığı kullanıcı sözleşmesi ile beraber birçok kullanıcı alternatif mesajlaşma servislerine yönelmişti. Bu uygulamalar arasında öne çıkan isim ise Telegram olmuştu. Birçok farklı özelliğe sahip olan Telegram botları sayesinde uygulama içerisinden birçok işlev gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

Her konu ve içerik hakkında Telegram botları bulabilirsiniz. Sizlere bu botlar arasında öne çıkan ve işlevsel olanları listeledik. Telegram botları ile başka bir internet tarayıcısı gerekmeden müzik indirme, çeviri yapma ve APK indirmek gibi işlevleri gerçekleştirebilirsiniz. Telegram botu nedir, nasıl kurulur ve en iyi telegram botları neler gelin göz atalım.

Telegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulunduTelegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulundu

Telegram botu nedir?

Telegram botları belli olaylar için belli mesaj talimatları algılayarak, telegram üzerinden hizmet veren üçüncü taraf uygulamalar oluyor. Bu botların Telegram ile alakası olmazken, hizmet veren başka bir şirket bulunuyor. Bu botlar, kullanıcıların Telegram üzerinden farklı hizmetlere kolay şekilde erişmesi için hazırlanan yapay zeka benzeri bir sisteme sahip oluyorlar. Telegram botları sadece herkese açık olan bilgilerinize ve bot ile paylaştığınız bilgilere erişebiliyor. Ancak Telegram’ın tüm mesajlarda E2E uçtan uca şifreleme protokolü kullanmadığı bilinirken, bot ile yapılan görüşmeler diğer görüşmeler kadar üçüncü tarafların görmesi mümkün olabiliyor.

Telegram botları nasıl kurulur?

Bazı Telegram bot kurulumu için mobil uygulamalara ihtiyacınız olabilir. Ancak tüm botları kullanmak için neredeyse Search, Arama kısmına botun adını yazmak yeterli olacaktır. Bot istediğiniz zaman açılan ekrandaki Başlat butonu ile başlamış olacaktır. Telegram botu başladığı zaman birbirine benzer olarak bot ile neler yapılacağı gösterilen mesajlar göreceksiniz. Burada talimatları görerek her botun talimat listesine erişebilirsiniz.

En kullanışlı Telegram botları

  • Vortech Softwares
  • Freud Bot
  • VK Music Bot
  • Think Faster
  • Kandilli
  • YTA Bot
  • APK Downloader
  • File Converter
  • Text Magic
  • Yandex Translate



Telegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdıTelegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdı
Telegram Telegram "Otomatik silme" özelliğini yayımladı

PAYLAŞ