Telefon bağımlılığınızla savaşmanıza yardımcı olacak en iyi 5 uygulama - Haberler - indir.com

Telefon bağımlılığınızla savaşmanıza yardımcı olacak en iyi 5 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 19:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Akıllı telefon bağımlılığı sizin için giderek sorun haline geliyorsa ve bu konuda artık boşa zaman harcadığınızı fark ettiyseniz bu bağımlılığı yenmek adına telefon uygulamalarından yardım alabilirsiniz. Her ne kadar telefon alışkanlığınızı yenmek için telefonda yer alan bir uygulamadan destek alma durumu kişilere başlangıç aşamasında garip gelse de uygulamaların telefon kullanımınızı kısıtlayacak farklı özellikleri telefon ile savaşınızda size yardımcı olacak. 

Telefon bağımlılığından kurtulmak için etkili 5 yöntem

Gmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verinGmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verin

1. Your Smartphone’s Built-In Tools

İlk olarak telefonlarla birlikte gelen yerleşik uygulamayı değerlendireceğiz. Hem Apple hem de Google, telefon kullanımınızı izlemenize yardımcı olmak için özellikleri telefonlara eklemiş durumda. Apple için Screen Time, Android için ise Digital Wellbeing bu konuda tercih edilebilir. Her iki uygulama da telefonda geçirdiğiniz zamanı izlemenizi, uygulamanın engellenmesini ve kısıtlanmasını, uygulamalar için zamanlayıcı ayarlamanızı sağlar.

2. Forest

Eğer telefona ara vermek istiyorsanız, bu konuda Forest en uygun seçeneklerden bir tanesi olacak. Başka bir iş yaparken ya da bir göreve odaklandığınız zaman Forest uygulamasından yardım alabilirsiniz. Yasaklama süresi boyunca uygulama bir ağaç yetiştirmeye başlayacak ve odaklanma süresine kadar tamamen telefondan ayrı kalmayı başarırsanız ağacınız büyüyecek ve yeşerecek. Üstelik sanal bir para birimine sahip olan uygulama, yetiştirilen her ağaç için sanal para kazanmanızı sağlıyor.

Akıllı telefon bağımlılığına karşı uygulama geliştirildi 

3. HeadSpace

YouTube’da arka arkaya videoları izlerken kendinizi kaybediyorsanız ya da sosyal ağlarda sınırsız bir şekilde kaydırmaları engelleyemiyorsanız bu uygulamadan yardım alabilirsiniz. Meditasyon konusunda farklı bir alternatif olarak dikkat çeken uygulama bağımlılık adına da kullanıcıların telefon kullanımını belli bir plana sokuyor.

 4. Space

Apple’ın ekran saati ve Google’ın Dijital Yaşam uygulaması, telefon kullanımını azaltma yönünde doğru bir adım atsa da bazı yönlerde eksik kalabiliyor. Telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olarak, Space sizi dört telefon kullanıcı türünden birine sınıflandırıyor. Bu, belirlediğiniz öneri ve hedeflere ulaşma noktasında da uygulama sayesinde bir plan yapmanızı ve telefon kullanımınızı sınırlandırmanızı sağlıyor.

5. RescueTime

Telefonlarımız her zaman yanımızda olsa da, gün boyunca dikkatimizi dağıtanlar sadece telefonlar değil. Telefonların dışında bilgisayarlar da kapsam içerisinde olabiliyor. RescueTime ise Android, Linux, macOS ve Windows için kullanılabilen çapraz platform uygulaması olarak zaman takibi yapıyor. Otomatik bir şekilde sizi izleyen uygulama, zamanınızı doğru bir şekilde değerlendirmeniz ve cihaz kullanımınızı minimuma indirmenize destek sağlıyor. 

Telefon Bağımlılığını Ölçen Uygulama: Menthal


Telefonunuzda yer alan bu uygulamalara dikkat!Telefonunuzda yer alan bu uygulamalara dikkat!

PAYLAŞ