Telefon bağımlılığından kurtulmak için etkili 5 yöntem - Haberler - indir.com

Telefon bağımlılığından kurtulmak için etkili 5 yöntem

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 18:08:35
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Telefon bağımlılığından kurtulmak istiyorsanız etkili 5 yöntemi deneyerek siz de bağımlılığınızı büyük ölçüde engelleyebilirsiniz.

Giderek akıllanan ve farklı uygulama, özellikleri ile günlük yaşamın her alanına ulaşmayı başaran telefonlar, bağımlılık noktasında da oldukça tehditkar. Farkında olmadan saatlerce oyunların dahi oynanabildiği telefonlar başta sağlık sorunları olmak üzere pek çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Eğer bu konuda rahatsızlık duyuyorsanız ve telefon kullanımınızda bağımlılık durumunuzu biraz olsun kontrol altına almak istiyorsanız önerilerimize göz atın.

Uygulama diyeti yapın

Sizin ve işiniz için hayati öneme sahip olmayan uygulamaları telefonunuzdan silin. Buna oyunlarla başlayabilirsiniz. Sosyal ağ uygulamaları, mail uygulamaları bu aşamada listenin ilk sıralarında yer alıyor. Böylece sürekli bildirim ya da güncellemeleri kontrol etmek için telefondan yardım almayı da önleyebilirsiniz. Üstelik zaman yönetiminde de size avantaj kazandıracak olan bu uygulama sayesinde günün belirli saatlerini güncelleme, kontrol için ayırabilirsiniz.

Daha büyük bir telefon?

Telefonlar elde kullanımı kolaylaştırması adına son derece zarif tasarımlarla geliyor. Elde kaymayan, kolay kullanıma sahip telefonlar yemek masasına bile kendisine yer bulurken telefonunuzu biraz büyütmeniz size bu konuda yardımcı oluyor. İhtiyacınızı karşılayacak daha büyük bir telefon, kullanımda zorluk yaratacağı için genelde çantanızda ya da masanızın kenarında kalabilir.

Telefonunuzu eğlenceli olmaktan çıkarın

Belki tüm bunlar sizin için yeterli olmayacaktır. O zaman gerçeklerle yüzleşmeniz fikrinizi değiştirmenizde etkili olabilir. Moment ya da menthal  gibi telefon kullanımınızı istatistiklere dökebilecek bir uygulama ile gün içerisinde ne kadar zamanınızı telefonunuza ayırdığını görebilirsiniz. Böylece ortaya çıkacak vahim tablo da yine sizi telefon bağımlılığından kurtulmak adına itici güç olacaktır.

Telefon Bağımlılığını Ölçen Uygulama: Menthal

Telefon Bağımlılığınızı Moment ile ölçün

Ayrılık vakti

Telefonlar için bir klasik olsa da mesafeyi açmak her zaman iyidir. Sesi açık olan bir telefon sayesinde sizi arayanları duyabilir ve acil durumlarda aranmanızı isteyebilirsiniz. Böylece bildirim kontrol etmeye gerek kalmadan ve telefonun radyasyon etkisini azaltmak için artık telefonunuzu içiniz rahat bir şekilde yan odada bırakabilirsiniz. Hatta telefonunuzu evin giriş bölümündeki bir yere koyarak akşam gelirken bırakabilir, sabah işe giderken de yanınıza alabilirsiniz. Tabi şarj durumunu göz ardı etmeyin.

Can kurtarıcı uçak modu

Telefon bağımlılığında kendinize zaman ayırmak için uçak modunu kullanabilirsiniz. Özellikle geceleri yapacağınız bu yöntem sayesinde sabaha kadar rahat bir uyku çekmemeniz için hiçbir neden yok.

Tüm bunlar ve arttırılabilecek diğer maddeler, sizin telefon kullanımınızı sınırlandırarak normal düzeye çekecek. Sağlığınız ve çevrenizdeki olayların farkına varabilmeniz için denemeye değer.

Telefon bağımlılığı ve etkileri kanıtlandı
 





PAYLAŞ