Spotify, podcast için önemli bir adım attı - Haberler - indir.com

Spotify, podcast için önemli bir adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 10:51:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Apple cihazlar ile beraber hayatımıza giren Spotify, dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan bir hizmettir. Müzik platformları arasında da oldukça popüler bir yer edinen Spotify, podcast ağında genişleme yaparak kullanıcılara kusursuz bir hizmet vermeye devam ediyor. Kullanıcıların beklentilerini karşılayacak çalışmalara imza atan Apple, şimdi de Spotify tarafında yenilikler yaparak gelişim gösteriyor.  Apple, suç, gizem ve bilim kurgu temalı konuları içine alan podcastler yayınlayan ve bunun yanı sıra önemli bir podcast ağını, Sportify postcast ağına kattığının bilgisini verdi. Böylelikle Spotify artık çok daha geniş alanlara hakim olup kullanıcılara farklı seçenekler de sunacak sistemler hazırladı. Müzik platformlarından güçlü rakipler ile karşı karşıya gelen Spotify, onlara göre kullanımı artırmak amacıyla yeni özellikler eklemeye başvuruyor. Bu da kullanıcı açısından olumlu karşılanan bir durum olarak biliniyor. 

Spotify podcast ağı adına önemli adımlar atıldı

iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı müzik hizmetinden faydalanmak için Apple'ın Spotify hizmetini tercih ediyor. Apple bu hizmet ile büyük kitleleri etkisi altına almayı başarırken kullanıcılarını memnun etmeyi de ihmal etmiyor. Spotify hizmetini her geçen gün daha da geliştirerek kullanıcılarına çeşitli imkanlar sağlıyor. Son zamanlarda Spotify, podcast satın alımlarında ciddi planlamalar yapıyor ve aynı zamanda önemli adımlar da atmaya devam ediyor. Piyasada saygın bir yer edinen podcast ağı olarak bilinen Gimlet Media ve aynı zamanda bir podcast oluşturma uygulaması olarak bilinen Anchor'u satın almasından sonra şimdilerde yine bir podcast ağını kendi bünyesine katmaya başladı.

Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir?Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir?

Spotify bu satın alma işlemleri hakkında basına yaptığı açıklamada, "Suç, gizem ve bilim kurgu konularındaki podcastlerin kullanıcılarımız için en iyi tür olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Parcast satın almaya değer bir podcast yayıncısıydı.” şeklinde konuştu. Ayrıca Spotify bünyesinde CEO olarak görev yapan Barry McCarty'nin yeni açıklamasına göre “Netflix’ten sonra iyi, tahminli algoritmalar’ geliştireceği konusunda modellendi. Bu yüzden Spotify, yeni algoritmaya dayanarak kullanıcıların neyi sevdiğini ve nelerden hoşlanmadığını daha rahat ayırt edecek.” diye konuştu. Şirket yeni adımları ile kullanıcılarına farklı seçenekler de sunarak kullanım alanlarını genişletiyor. Podcast kullanımı beğenmiş olan kullanıcılar yeni özellikler ile çok daha fazla alanda aktif olarak rol alabilecek. 

Şirket kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına yeni satın alımlarını Disney’in Pixar ve Marvel’i satın almasına benzetiyor. Bu gelişimlere baktığımız taktirde müzik platformu Spotify'ın gelecek hedefleri arasında sadece müzik yayıncılığı değil aynı zamanda yapımcılık hedeflerinin yer aldığı görülüyor. Piyasada ki yerini bu şekilde çalışmalar yürüterek hem sağlamlaştıran hem de genişleten Spotify yeni adımları ile kullanıcılarını da şaşırtmayı başarıyor. Konu hakkında şirketin açıklamalarına baktığımız taktirde şirketin podcast konularındaki anlaşmalar için 500 milyon dolar harcama planlanmış olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bu yıl Spotify tarafından daha fazla satın alım haberi ile karşı karşıya gelebiliriz. Yakın zamanda yeni gelen özellikleri değerlendirmeyi bekliyoruz. 

 

 


Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!Spotify reklam engelleyenlere savaş başlattı!
Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!
Spotify 2019'da En Çok Dinlenen Kadın Sanatçıları AçıkladıSpotify 2019'da En Çok Dinlenen Kadın Sanatçıları Açıkladı

PAYLAŞ