Snapchat yeni ses komutlarını algılayabilen özellik getirdi! - Haberler - indir.com

Snapchat yeni ses komutlarını algılayabilen özellik getirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-02 15:22:38
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Snapchat gündemimize yaptığı değişikliklerle geliyor. Özellikle son dönemlerde yaptığı güncellemelerle söz konusu olan Snapchat birçok ünlü tarafından kullanılmayı bırakılmıştı. Şirket kaybettiği kullanıcılarını geri kazanmak adına yaptığı güncellemelerle ve yeniliklerle Snapchat'i daha da özelleştiriyor. Snapchat'in bu son özelliğiyle "merhaba", "hayır", "evet" gibi İngilizce kelimeleri söyleyenlere özel efektlerle karşılık veriyor. Bazı filtrelerinde ise hareketlere dayalı filtreler bulunuyor. Yeni ses komutlarını algılayabilen özellik Yeni gelen bu özellik ile Snapchat'i açıp sesli komut olarak "merhaba", "hayır" ve "evet" komutlarını söylediğinizde sonsuz bir fotoğraf tüneline sokuyor. "Aşk" demeniz kulağa hoş gelmeyen bir caz müzik çalıyor.

Gerçekten de kulağa hoş gelmiyor. Snapchat, geliştirdiği bu özellikler ile kaybettiği ününü tekrar kazanmaya çalışıyor. Özellikle Instagram, geliştirdiği özellikler sayesinde Snapchat'in kullanıcılarını büyük oranla düşürdü. Snapchat uygulamasının geliştiricisi, şirkette toplam 3000 çalışanı olduğunu söylemişti. Ufak tefek işten çıkarma olayları yaşanırken en son mühendislerinin %10'unu ve 100 kişiyi işten çıkartmayı düşünüyordu. Belki daha fazla belki daha az sayıda kişi işten çıkartılmıştır. Bunu tam olarak bilemiyoruz. Snapchat, web kamerası ile çalışan gözlüklerini tanıtmış fakat gözlük ilk sürümün bir benzeri olduğu için toplamda 40 milyon dolar kayıp yaşamıştı. Snapchat büyümek için elinden geleni yaptığını söylemek pek de yanlış olmaz. Geçtiğimiz zamanlarda komple tasarımını değiştirmeye karar veren Snapchat daha çok kullanıcı kaybı yaşamıştı. Çünkü kullanıcılar yeni tasarımı sevmemiş, gelmemesini istemişti. Fakat açıklama yapan Snapchat, tasarımın geleceğini söylemişti.

Snapchat'teki ilk Türk Markası MaviSnapchat'teki ilk Türk Markası Mavi

Geldikten sonra da büyük bir kargaşaya sebep olan tasarım beğenmeyenlerin uygulamayı silmesine sebep oldu. Daha sonra kullanıcılar eski tasarımı isteyeme başlamıştı. Fakat tekrar açıklama yapan Snapchat, eski tasarımın kesinlikle gelmeyeceğini söyledi. Daha sonra geri adım atmak zorunda kalan şirket eski tasarıma tekrar döndü. Fakat herşey için çok geç olmuş olabilir. Çünkü binlerce kullanıcı kaybetmişti. Özellikle de ünlülerin uygulamayı silmesi ve diğer sosyal medyalardan "Bu uygulamayı sildim artık" demesiyle çoğu kullanıcı uygulamayı kaldırdı. Tekrardan kullanıcı kazanmaya başlamaları için şirketin gerçekten başarılı işler ortaya çıkartması gerekiyor. Bu özellikle yükselişe geçer mi bilemiyoruz fakat özellik kullanışlı ve geliştirilebilir.


Snapchat'ten artırılmış gerçeklik oyunu!Snapchat'ten artırılmış gerçeklik oyunu!
Snapchat, geçilmeyen 6 saniyelik reklamlar göstermeye başladıSnapchat, geçilmeyen 6 saniyelik reklamlar göstermeye başladı
Snapchat'e Yeni Konum Özelliği GeliyorSnapchat'e Yeni Konum Özelliği Geliyor

Snapchat Tanıtım Videosu


PAYLAŞ