Realme 8 ve 8 Pro tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Realme 8 ve 8 Pro tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-25 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de resmi olarak satışları bulunan Realme şirketinin yeni akıllı telefon modelleri olan Realme 8 ve Realme 8 Pro modelleri resmi olarak tanıtıldı. Modellerin tanıtımı ile beraber sahip oldukları özellikler de belli oldu. Serinin üzerinde yer alan Realme 8 Pro, şirketin standart ancak şık bir tasarıma sahip modeli olacak diyebiliriz. Arka tarafından büyük bir Dare to Leap mottosu bulunan bu model, üç farklı renk seçeneği ile karşımıza geliyor. 6.4 inç büyüklüğe sahip olan FHD+ Super AMOLED ekranlı model sahip olduğu tasarım kadar donanım özellikleri ile de dikkat çekiyor.

İşlemci gücü olarak Snapdragon 720G kullanan modelin 6 ve 8 GB RAM seçenekleri bulunuyor. Realme 8 Pro, bünyesinde 128 GB dahili depolama ile 50W hızlı şarj desteğiyle geliyor. 4500 mAh’lik bataryaya sahip cihazın arka tarafında ise dörtlü kamera sistemi yer alıyor. Bu noktada ana kamera olarak 108 megapiksel Samsung ISOCELL HM2 sensörü kullanıldığını belirtelim. 16 megapiksel selfie kameralı bu telefon 108 megapiksel kapsamında Realme için bir ilk oluyor.

Realme GT modeli Antutu tarafından engellendiRealme GT modeli Antutu tarafından engellendi

Realme 8 ve Realme 8 Pro tanıtıldı

Arka tarafta yer alan diğer kameralar ise 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel mono olarak yer alıyor. Parmak izi sensörü ekranın altına entegre olan bu modelde microSD kart yuvası da yer alırken toplam 176 gram ağırlık ile geliyor. Benzer tasarıma sahip olan Realme 8 ise işlemci gücünü MediaTek Helio G95 işlemcisinden alıyor. Pro modelde olduğu gibi parmak izi sensörü ekrana entegre bu modelde 30W hızlı şarj destekli 5000 mAh’lik bir batarya bulunuyor. Modelde ayrıca 6.43 inç büyüklüğünde FHD+ Super AMOLED bir ekran bulunuyor. 177 gram ağırlığa sahip olan modelin arka tarafında 8 Pro gibi dörtlü kamera sistemi bulunuyor.

Bu noktada 64 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel mono kameralar bulunuyor. 16 megapiksel selfie kameraya sahip bu cihazda 4 / 6 / 8 GB RAM bulunuyor. Depolama noktasında ise 128 GB yer alıyor.


Özel tasarımlı Realme X7 Pro Extreme Edition geliyor!Özel tasarımlı Realme X7 Pro Extreme Edition geliyor!
Yeni Realme C25 tanıtıldıYeni Realme C25 tanıtıldı

PAYLAŞ