Raspbian Pi, PIXEL İle Tamamen Değişiyor - Haberler - indir.com

Raspbian Pi, PIXEL İle Tamamen Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-13 11:38:33
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Raspbian, Raspberry Pi bilgisayarların resmi olarak desteklediği Debian Jessie tabanlı işletim sistemidir. Marka PIXEL masaüstü ile görüntüsünü yenileyecektir. Marka uygun fiyatları, küçük boyutları ve performansıyla tercih ediliyor. Kullanıcıların karşısına yepyeni imajla çıkmaya hazırlanan markanın değişim duyurusu Raspberry Pi Foundation tarafından yapıldı.

Neden PIXEL'

Raspbian'ın imajı i çinde sunulacak olan PIXEL masaüstü 'Pi Improved Xwindows Environment, Lightweight' ismiyle yani 'Pi Gelişmiş Xpencereler Ortamı, Hafif' anlamında olan kelimelerin ilk harflerini alıyor. Bu ismin tercih edilme nedeni olarak da; Simon Long bu ismin kendisine Sinclair ZX81 bilgisayarındayken BASIC programlama öğrendiği günleri anımsattığını söylüyor.

PIXEL'in Raspbian'a getirisi

PIXEL çalışmasının Raspbian'a içerik olarak değil de görüntü olarak yardımcı olacağını söylemek yanlış olmaz. Raspbian'ın masaüstü görünümünü değiştirecek olan çalışmaya ek olarak bazı işlevsel değişimler ve birkaç uygulama eklenerek daha kullanışlı ve şık bir görünüme kavuşuyor. Öncelikle göze çarpan şey ise kullanıcılara karmaşık başlatma mesajları yerine bir açılışın ekranı yer alacak olup, bu ekranın sağ alt köşesinde sürüm bilgileri bulunuyor. Kullanıcılar tarafından beğenilecek olan bir başka özellik ise masaüstleri için arka plan seçebilecek olmalarıdır. Ancak 16 adet seçenek bulunup, her bir arka plan görüntüsü hem fotoğrafçı olan Greg Annandale'ye ait olup hem de Foundation geliştiricisidir. PIXEL'in sunduğu avantajlar bunlar değildir. Menü, dosya yöneticisindeki ikonlar ve görev çubuğu da PIXEL ile makyajlanarak sunuluyor. Ayrıca PIXEL fontları ve pencereleri de etkiliyor. Çerçeve tasarımları dikkat çekiyor. Köşelere kavis verilerek, yeni kapatsimge durumuna küçült ekranı kapla ikonları daha temiz bir başlık çubuğu ile daha ince çerçevede kullanılıyor. Yıllardır kullanılan Roboto fontunun kullanımına yine devam ediliyor. Biraz elden geçirilen font modern ihtiyaçları da karşıladığı için tercih ediliyor. Ayrıca PIXEL ile girişleriniz de anlam kazanıyor ce otomatik giriş yapmak istemeyenler için bilgisayarda yeniden tasarlanan bir giriş ekranı bulunuyor. Marka kullanıcılardan gelen talepleri de dikkate alarak WiFi ve Bluetooth aygıtlarını kapatmak için menü yüklemiş bulunuyor. Menü aynı zamanda Pi 3 bilgisayarlarının kablosuz donanımında hem de çoğu zaman harici adaptör olarak kullanılabiliyor.

 





PAYLAŞ