Raspberry Pi Google yapay zekası TensorFlow desteği alıyor - Haberler - indir.com

Raspberry Pi Google yapay zekası TensorFlow desteği alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 15:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google'ın yapay zekası TensorFlow ile Raspberry Pi artık zahmetsizce birlikte kullanılabilecek. İşte yapılan yeni güncelleme.

Google tarafından geliştirilen TensorFlow yapay zeka çerçevesi, bugüne kadar düşük güçlü bilgisayarlarda kullanmak çok fazla mümkün olmazken yapılan değişiklik ile birlikte bu konuda kullanıcılara büyük bir kolaylık sundu. Yapılan değişiklik sayesinde geliştiriciler Raspberry Pi üzerinde yapay zeka ile entegreli bir şekilde çalışmalarını sürdürebilecek. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan TensorFlow yazılım mühendisi Pete Warden, yenilik öncesinde yapay zekanın Raspberry Pi’de kullanılabildiğini fakat çok ciddi zorlukların olduğunu söylemişti. Bu gelişme ile birlikte bu tür zorluklarla karşılaşmadan kişilerin Raspberry Pi çalışmalarında Google desteği alması mümkün olacak.

Telefonlardan Önce Raspberry Pi De Android 7.0 Nougat Keyfi Yaşayabilirsiniz!Telefonlardan Önce Raspberry Pi De Android 7.0 Nougat Keyfi Yaşayabilirsiniz!

Kolayca çalıştırılacak!

Ucuz fakat esnek yapısı ile son dönemlerin en popüler ürünlerinden birisi olan Raspberry Pi, bu popülerliğini sağlanan yeni destekler ile birlikte arttıracak. Zira yapay zeka desteği ile birlikte sınırsız bir geliştirme imkanı sağlanan Raspberry Pi, daha fazla kişinin de dikkatini çekecek.

TensorFlow ve Raspberry Pi Vakfı ortak çalışması ile birlikte ortaya çıkan bu yenilik sayesinde artık geliştiriciler yapay zeka uygulamaları ya da yapay zeka destekli farklı uygulamalar yazabilecek.  Resmi açıklamalarda TensorFlow 1.9 sürümünde “Raspberry Pi Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde TensorFlow’un en son sürümü 1.9, Python’ın pip paket sistemi kullanılarak önceden hazırlanmış ikili sistemlerden (binary) yüklenebilecek.” Denilerek kullanıcılara kullanım konusunda da destek sağlandı.

Yapay zeka kullanım oranları artacak

Raspberry Pi desteğinin TensorFlow’a yapacağı önemli desteklerden birsi de yapay zekanın daha fazla kişiye ulaşacak olması. Hem geliştirici aşamasında hem de kullanıcı bazında daha fazla kişinin tanışacağı yapay zeka, reklam/gelişim açısından da avantaj elde edecek. Raspberry Pi’nin 14 milyon ünite satması göz önünde bulundurulduğunda bu avantaj çok daha net anlaşılabiliyor.



PAYLAŞ