iPhone 11 modeli bu yılın en çok satan akıllı telefonu oldu - Haberler - indir.com

iPhone 11 modeli bu yılın en çok satan akıllı telefonu oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 09:31:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Galaxy A51, Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro gibi uygun fiyata sahip akıllı telefonların arasından başarı ile sıyrılmayı başaran iPhone 11 ilk çeyrek itibari ile yılın en çok satış yapmayı başaran modeli oldu.

Apple, genel olarak yüksek fiyatlara sahip bir akıllı telefon pazarına sahip olsa da her yıl bir tane modelini en iyiler listesine sokmayı başarıyor. Geçen yılın en çok satan modeli iPhone Xr bu  yıl halefine koltuğunu bıraktı.

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

iPhone 11 zirvede

Geçtiğimiz yıl sonbahar ayında tanıtılan iPhone 11 serisinde giriş seviyesi olarak hazırlanmış olan iPhone 11 modeli tüketicilerden büyük bir ilgi gördü. Pek çok fiyat- performans ürünü Android telefonu da geride bırakma başarısı gösteren modeli yılın ilk çeyrek diliminde en çok satan akıllı telefon olma başarısını gösterdi.

Omdia Research tarafından yapılan araştırmaya göre yılın ilk çeyreğinde iPhone 11 modeli 19.5 milyon civarında bir satışa imza attı. Böylece bir çeyrekte ulaşılabilecek en yüksek rakama erişmiş oldu. 

Listede ikinci sırada 6.8 milyon satış ile Galaxy A51 modeli yer alıyor. Redmi Note 8 serisi ise 12.7 milyon satış ile geçtiğimiz çeyreği üçüncü ve dördüncü sıralarda kapatmıştı. Uygun fiyatlı bu 3 modelin toplamı iPhone 11'i ancak yakalıyor.

iPhone 11 muhtemel olarak yeni nesil çıkana kadar başarılı satışlara devam edecek ancak en önemli rakibi tarafından bir miktar baltalanabilir. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan iPhone SE 2020 modelinin yılı 20-25 milyon arasında bir satış ile tamamlaması bekleniyor. Yani bu iki model toplamda 80 milyon gibi bir rakama ulaşarak Apple’a önemli katkı sağlayacak.



PAYLAŞ