Sosyal medya platformlarının yaygınlaşması ile birlikte hiç tanımadığınız kullanıcılara erişme imkanına sahip olabiliyoruz. Eski tanıdıklarımıza veya takip etmek istediğimiz kişilere arama kısmından ulaşabiliyor ve takip edebiliyorsunuz. Özellikle gelişen arama motoru sayesinde yazdığınız isme ve kullanıcı adına göre kişiler listeleniyor. Peki Instagram’da kişi arama nasıl yapılır?

Instagram’da kişi arama nasıl yapılır?

Kişi arama motoru sayesinde bulmak istediğimiz kişiye ulaşmamız mümkün kılınıyor. Peki kişi aramak istiyorsanız Instagram’da neler yapmanı gerekiyor? Öncelikle Ara ve Keşfet kısmında henüz takip etmediğiniz hesapların fotoğraf ve videolarını görebilirsiniz. Bu kısımda hoşunuza giden fotoğraf ve video sahiplerini takip edebilir ve bu topluluğa katılabilirsiniz. Yapmanız gerek alt kısımda bulunan mercek işaretine tıklamak ve keşfet sayfasına gitmek. Burada “Instagram kişi arama motoru” özelliğini kullanmadan keşfet kısmından birçok içeriğe göz atabilirsiniz. Eğer kişi aramak istiyorsanız da üst tarafta bulunan arama kutusuna, aramak istediğiniz kişinin adını girebilirsiniz. 

Instagram’a Görme Engelliler İçin Yeni Özellik

instagram kisi arama

Kişi adını girdikten sonra karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Çünkü Instagram uygulaması neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcıların sahip olduğu bir uygulama diyebiliriz. Bundan karşınıza birçok kişi çıkacaktır. Buradan aradığınız kişiyi bulabilirsiniz. Çok daha farklı bir arama seçeneğinden de bahsedelim; eğer kullanıcı adını biliyorsanız direkt olarak yazarak bu kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Bu sayede kişiler arasından seçim yapmak zorunda kalmazsınız. Instagram’ın arama motoru kısmında gelişmiş arama seçeneği sayesinde öncelikle tanıdığınız veya sizin takip ettiğiniz kullanıcıların da takip ettiği kişiler listenin üst kısmında sıralanır. Bu sayede arkadaşlarınızın da takip ettiği kişiyi hemen bulabilirsiniz.

Instagram’da stalk yapmak çok kolay

Sadece kişileri bulmakla kalmayabilir, etiket yazarak etiket kısmına da ulaşabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; #indircom etiketini veya #aramamotoru etiketini kullanarak bu etiket kullanılarak gönderilmiş olan gönderileri görebilir hatta etiketi takip ederek gelecek seferde gönderilecek olan gönderileri görebilirsiniz. Bu sayede etiketleri sürekli aramakla uğraşmazsınız. Hatta etiketi takip ettiğinizde bu etiket kullanılarak atılmış olan hikaye paylaşımlarını da görebilirsiniz. Gelişmiş arama sayesinde birçok kullanıcı eskiden tanışmış olduğu fakat daha sonra iletişimi kaybettikleri kişileri bulabiliyor yada aradığı işletmeleri sosyal medya üzerinden bulabiliyor ve onlar ile iletişime geçebiliyor. Yani özetlemek gerekirse Instagram kişi arama motoru sayesinde etiket, kişi, işletme ve topluluklara ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir