Instagram'a Görme Engelliler İçin Yeni Özellik - Haberler - indir.com

Instagram'a Görme Engelliler İçin Yeni Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 16:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulamalarından kullanıcı hayatını kolaylaştırmak adına yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Popüler fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram ise şimdi ise görme engelli kullanıcılar için iki yeni önemli özelliğini kullanıma sunuyor. Bu özellikle ile görme engeli bulunan bireyler çok daha kolay bir şekilde sosyal medya kullanımı gerçekleştirebilecekler. Teknolojinin her ne kadar zararlı yanları bulunsa da kullanıcıların hayatına yönelik önemli özelliklere ve yararlı yönlere de sahip oluyorlar. Son olarak Instagram’ın bu yönde geliştirmiş olduğu yeni özelliği sayesinde görme engelli kullanıcılar yapay zeka yardımı ile fotoğrafı okuyabilecekler.

Instagram Görme Engelli Bireylere Özel Yenilik

Instagram, fenomenlerin moralini bozacak bir haber paylaştı!Instagram, fenomenlerin moralini bozacak bir haber paylaştı!

Şirket tarafından geliştirilen yapay zeka sistemi sayesinde Instagram’da ekran okuyucusu ve nesne tanımlama teknolojisi bulunacak. Bu sayede görme engelli insanların sosyal medya gezintisi biraz daha kolaylaştırılmış olacak. Bu konu ile alakalı sistemine iki farklı özellik getiren Instagram her tür kullanıcısı için yeniliklerini getirmeye devam ediyor. Daha öncelerinde benzer bir sistemi Facebook için görme engelli kullanıcılara verildiğini görmüştük. Şimdi ise Instagram için bu özellik sunulmuş durumda. Bu özellik ile fotoğraflarda yer alan açıklamalar ekran okuyucusu sayesinde görme engelli bireylerine aktarılacak.

Bu özellik hem ana sayfada hemde profil sayfalarında geçerli olurken keşfet sayfası için de geçerli olacak. Ancak paylaşılan içerikte herhangi bir açıklama bulunmuyorsa yapay zeka devreye giriş yapacak. Bu noktada ise ekran okuyucu yerine nesne tanıma teknolojisi fotoğraftaki ayrıntıları görme engelli kullanıcılara aktaracak. Bu sayede algılanmış olan nesneler ekran okuyucusu ile yüksek sesle kullanıcılara okunacak. Bakalım Instagram’a gelen bu yeni görme engelli özelliği çalışma ve işleyiş biçiminden ne kadar yardımcı olacak göreceğiz. Özelliğin hem iOS hemde Android platformunda bulunacağını belirtelim.


Instagram'ın yeni tasarımı sahnede!Instagram'ın yeni tasarımı sahnede!
iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?
Instagram'da stalk yapmak çok kolayInstagram'da stalk yapmak çok kolay

PAYLAŞ