İki faktörlü kimlik doğrulaması, kullanıcıların farklı servislere entegre ederek kullanabileceği bir sistem. Bu doğrulama işlemleri için geliştirilmiş olan uygulamalar,  kullanıcıların farklı servislerde güvenliği sağlamasını VE özellikle tercih edilen servislerdeki güvenlik açıklarından da korunmasını sağlıyor. Bu nedenle iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak için sizler de bu alanda hizmet veren uygulamalardan birisini tercih edebilirsiniz. 

Android Cihazınızı Nasıl Koruyorsunuz?

1 1548926560

1Password

Türkiye’de son dönemlerde daha fazla dikkat çeken uygulama, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulama ile giriş yapmasını sağladığı gibi şifreleri de güvenli bir şekilde saklayabilecek bir kasa sunuyor. Uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz uygulama, üstelik aile paketleri gibi farklı paketlere de sahip. İki faktörlü doğrulama sistemi dahilinde servis ve uygulamaların bu desteği sunup sunmadığı da uygulama tarafından takip ediliyor. Uygulamanın en önemli avantajı ise hem şifre yönetimi hem de iki faktörlü doğrulama sistemini aynı anda tek bir uygulama üzerinden sunması. 

1Password indir – Android Uygulamaları 

1Password ile Şifreleriniz Koruma Altında (Video)

2 1548926569

Authy

Şifre yönetimi gibi özellikleri tercih etmeyen kullanıcılar için geliştirilen uygulama, sadece iki faktörlü kimlik doğrulamasına odaklanmış durumda. QR kod gibi farklı destekleri bulunan uygulama sayesinde giriş yaptığınız uygulama, web sitesinde ve servislerdeki güvenlik seviyesini en üstte çıkarabilirsiniz.

3 1548926598

Google Authenticator

Google tarafından desteklenen ve uygulama, oyun gibi farklı alanlarda kullanımı amaçlanan Google Authenticator, bazı devasa dezavantajları sahip. Öyle ki telefonunuzu yeniden kurmanızı gerektiğinde eğer yedekleme yapmamışsınız ciddi sorunlar yaşayabilir ve servislere erişimde problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Google hesabınıza veri tabanının yedeklenmesi ve kurulum sonrasında da bu veri tabanının telefona aynı şekilde yüklenmesi öneriliyor. 

Google Authenticator indir – Android

Google Authenticator indir

4 1548926612

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator, özellikle cihazlarında Microsoft uygulamalarını kullanan kişiler için en ideal çözüm olarak görünüyor. Office 365 gibi son çıkan ürünlerle sorunsuz bir şekilde çalışan Microsoft, Microsoft Authenticator, Google ile benzer bir sisteme sahip. Ücretsiz bir şekilde kullanılabilen olan Microsoft, Microsoft Authenticator, masaüstü desteği ise sunmuyor. 

Microsoft Authenticator indir – Android

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir