Google Translate yenilendi - Haberler - indir.com

Google Translate yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-11 18:03:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Google son dönemlerde kullanıcılarına sunmuş olduğu güncellemelerle ön plana çıkıyor. Kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak isteyen Google, Translate için “Kameradan anlık çeviri” özelliğini gelişmiş bir şekilde kullanıcılarına sunuyor. 

Bu yeni güncellemeyle yenilikçi yapısını gözler önüne seren Google, kullanıcılara sunmuş olduğu çeviri hizmeti olan Google Translate hizmetinde ciddi değişimlere yönelmiş bulunmakta. Google Translate hizmetinin kameradan anlık çeviri özelliğine 60 yeni dil desteği getiren şirket, kullanıcıların istedikleri dile çeviri yapabilmesini sağlıyor. 

Google Translate Çeviride Çağ AtladıGoogle Translate Çeviride Çağ Atladı

Hata oranı yüzde 88 azaldı 

Google Translate servisinin kullanıcılara sunmuş olduğu kameradan anlık çeviri özelliği kullanım kolaylığıyla da tüm dikkatleri üzerine topladı. Dilleri otomatik olarak algılayabilme özelliği bulunan bu yeni özellik sayesinde artık kullanıcıların dil seçimi yapmasına gerek kalmadan çeviri işlemi gerçekleşebiliyor. Bu özelliği geliştirmek için Neural Machine Translation teknolojisinden yararlanan şirket, aynı zamanda anlık çevirilerde oluşan hata yüzdesini de yüzde 55 oranından yüzde 88 oranına kadar azaltmayı başardı. 

Google Translate Dil Desteğini Zirveye Taşıyor

Bununla birlikte mevcut hizmette olan bazı aksaklıklara da çözüm getiren Google, kameradan anlık çeviri özelliğindeki tasarımı da değiştirerek çeşitli iyileştirmeler yaptı. Kullanıcıların çok fazla şikayet ettiği kamera titreme sorununu azaltarak metinlerin anlaşılmasını daha kolay hale getiren şirket, hizmetin yeni görünümüne de 3 yeni buton ekledi.  

Eklenen butonlardan ilki kullanıcıların anlık çeviri yapmasına, ikincisi resim çekme ya da çekilmiş resimlerden çeviri yapılmasına, üçüncüsü ise galerinizde bulunan görüntülerden seçerek çeviri yapabilmenize olanak sağlanıyor. Uygulamanın alt kısmına eklenen bu butonlar sayesinde, kameradan anlık çeviri özelliğinin fonksiyonunda da ciddi bir artış sağlayan Google, bu yeni hizmeti kullanıma sunmaya başladı. Google'ın getirmiş olduğu bu kısayolların ve yeni özelliklerle çeviri deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini de söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Google Translate Yepyeni Tasarımı İle KarşınızdaGoogle Translate Yepyeni Tasarımı İle Karşınızda

PAYLAŞ