Google Duo nedir? - Haberler - indir.com

Google Duo nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından geliştirilen ve görüntülü görüşme uygulaması olarak tanıtımları yapılan Google Duo, Google Play ve iTunes üzerinden erişilebilir durumda. Uygulamayı kullanmak isteyen kişilerin uygulama marketleri üzerinden son sürümü indirmesi ve uygulama üzerinde oturma açmasının yeterli olması Google Duo kullanımını oldukça kolaylaştırıyor. 

Google Duo, Android Telefon Uygulamasına Entegre Edildi 

Google Duo, Android Telefon Uygulamasına Entegre EdildiGoogle Duo, Android Telefon Uygulamasına Entegre Edildi

Neden Google Duo?

Görüntülü konuşma konusunda farklı bir çözüm sunmak isteyen Google, sade bir görünüme ve stabil bir çalışmaya sahip olan uygulaması ile alternatif yaratıyor. Diğer programlardaki karmaşık ara yüz ve tek görüntülü arama konusundaki karışıklık kullanıcıların Google Duo kullanmasını kolaylaştırırken görüntülü konuşma konusundaki tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Android işletim sisteminin yanı sıra iOS işletim sisteminde desteklenen Google Duo böylece herhangi bir sistem kısıtlaması olmaksızın tüm telefonlarda kullanılabiliyor. WhatsApp ile benzerlik gösteren uygulama telefon numarası üzerinden kayıt edilerek kullanılabiliyor.

Google Duo Nasıl Kullanılır?

Google Duo kullanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak uygulamanın son sürümünü indirmesi ve ardından uygulamayı açarak telefon numarasını ekranda yer alacak ilk kullanım ekranına girmesi gerekiyor. Telefon numarasının girilmesinin ardından ise SMS ile gelen doğrulama kodunun uygulamadaki ilgili alana girilmesi ile birlikte uygulama kurulumu tamamlanıyor ve Google Duo kullanıma hazır hale geliyor. Bu aşamanın ardından kişilerin yapması gereken işlem konuşmak istedikleri kişilerle görüşmeye başlaması.

Uygulamanın kullanılabilmesi adına karşı tarafta da yine uygulamanın yüklü olarak bulunması gerekiyor. Rehberdeki kişiler ile yapacağınız görüşmeler ücretsiz olduğu gibi internetinizi kullanıyor ve bu bakımdan internet tüketiminize dikkat etmeniz gerekiyor. Uygulama yan ekranında yer alan video görüşmesi sekmesi ile istediğiniz kişilerle hemen video görüntülü görüşme başlatabiliyorsunuz.

Performans açısından oldukça üst seviyede bulunan Google Duo basit ara yüz, tek dokunuş sayesinde görüntülü konuşma başlatılmasını sağlıyor. Üstelik görüntünün en yüksek kalitede olması adına farklı bir şekilde optimizasyon yapılan uygulama, böylece alternatiflere göre daha yüksek bir kalite sunuyor. Üstelik tık tık gibi farklı özellikleri bulunan uygulama, arayan kişilerin önceden görülmesini ve bilgi alınmasını sağlıyor. Kişilerin özellikleri birbirine erişemediği durumlarda görüntülü mesajlar gönderilmesine de imkan sağlayan Google Duo tüm bu özellikleri ile alternatif bir uygulama olarak dikkat çekiyor. 

Google Duo Android Uygulaması 50 Milyon İndirmeye Ulaştı


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ