Google Asistan ile Nasıl Şarkı Bulunur? - Haberler - indir.com

Google Asistan ile Nasıl Şarkı Bulunur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-09 13:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Otobüste veya bir alışveriş merkezinde gezerken bir anda duymuş olduğunuz şarkının kime ve hangi parçası olduğunu merak etmişsinizdir. Bu noktada ise devreye yapay zekalar yardımımıza koşuyor. Apple’ın Siri yapay zekası ile gördüğümüz çalan şarkı bulma özelliğini daha sonra birçok yapay zeka servisinde görmeye başladık. Google’ın geçtiğimiz aylarda resmi olarak Türkiye’de hizmete başladığı Google Asistan ile şarkı bulmak için yapmanız gerekenlere bu içeriğimizde bakacağız. Google’ın sesli arama özelliği Google Play Store gibi uygulamalarda yer alsa da Google Asistan sesli asistanı henüz yeni ülkemize giriş yapmış ve bu asistanın özelliklerinden yeni faydalanmaya başlıyoruz. Artık iOS cihazlarda olduğu gibi Android cihazlar üzerinden de çalan bir şarkıyı bulmak oldukça basit olacak.

Google Asistan İle Şarkı Bulmak

 

Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştuGoogle Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu

İlk olarak Android telefonunuz üzerinden ana ekran tuşuna basılı tutarak Google Asistan’a erişin. Daha sonra;

  • “Tamam Google bu şarkı nedir?” komutunu veya “Hey Google, hangi şarkı çalıyor?” komutunu sesli bir şekilde iletin.
  • Daha sonra Google asistan bir süre mikrofon üzerinden şarkıyı dinledikten sonra veritabanını kontrol etmeye başlar.

Veritabanı üzerinde bir şarkı ile eşleşme bulduğu zaman Google Asistan sizlere söz konusu sonucu ve şarkı ismini gösterecektir. Ancak eşleşme bulamadığı zaman daha yüksek bir ses seviyesinde ve sessiz bir ortamda şarkı tanımlamasını tekrardan deneyebilirsiniz. Google Asistan servisine bir emir ve komut verirken söz dizilimine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu kapsamda telefonda bir medya oynatması sürerken ne çalıyor? Yada hangi şarkı çalıyor? Gibi sorular  yöneltilirse, asistan sizlere şuan hiçbir şey oynamıyor yanıtını verecektir. Bu kapsamda soru yöneltirken cihazda ek bir oynatma ve video içeriğinin aktif olmadığından emin olun.

Tamamen Türkçe Google Asistan Yarın Geliyor

Google Asistan sesli asistanını iPhone ve iPad dahil olmak üzere Android telefon ve tabletlerde rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.


Tamamen Türkçe Google Asistan Yarın GeliyorTamamen Türkçe Google Asistan Yarın Geliyor
Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!
Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliğiTürkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

PAYLAŞ