Galaxy Z Fold 3 ve Flip 3 ekranı hakkında yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

Galaxy Z Fold 3 ve Flip 3 ekranı hakkında yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Flip Lite için ekran özellikleri ortaya çıktı. Ünlü analist Ross Young tarafından paylaşılan sızıntı bilgilere göre Samsung'un 2021 yılında 3 yeni katlanabilir akıllı cep telefon modeli ile karşımıza çıkacağı kesinleşti. 

Samsung Galaxy Z Fold 3 ekranı için S-Pen ayarı

Dünyanın ileri gelen araştırma şirketlerinden biri olan DisplaySearch Baş Analisti Ross Young, Xiaomi'nin ardından Samsung katlanabilir akıllı cep telefon serisi Galaxy Z için de elde ettiği ekran özellikleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Bu bilgilere göre Galaxy Z Fold 3 ekranı tam açıklandığında 7,55 inç boyutunda kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu oran selefi olan Fold 2 modelinde yer alan 7,59 inçten daha küçük bir yapıda tasarlanacak. 

Samsung Galaxy Z Fold 3 özellikleri ve çıkış tarihiSamsung Galaxy Z Fold 3 özellikleri ve çıkış tarihi

Telefon kapalı pozisyona getirildiği taktirde ise kullanıcıların karşısına 6,23 inç boyutunda bir ekran boyutu söz konusu olacak. Bu  ekran; 5: 4 en boy oranında ve 2208 × 1768 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Söz konusu bu ekranın piksel yoğunluğu ise 375 ppi seviyesinde olacak. Sızıntılarıyla ünlü olan analist Ross Young'a göre ekran büyüklüğünde meydana gelen bu küçülmenin kaynağı ise S-Pen. Galaxy Note serisinde kullanıcıların karşısına çıkan dokunmatik kalen S-Pen bu sayede ilk defa farklı bir Samsung akıllı telefon modelinde kullanılmış olacak. 

Galaxy Z Flip 3 ve  Z Flip Lite ekranları ise aynı büyüklükte yani 6,67 inç boyutunda kullanıcıların karşısına çıkacak. Şu an için bu ekranların özellikleri sızdırılmasa da, Ross Young'un aktarmış olduğu bilgilere göre Galaxy Z Flip 3 modeli 120 Hz yenileme oranına sahip bir ekran kurulumu ile beraber gelebilir. Galaxy Z Flip Lite için ise daha düşük çözünürlüklü bir ekran kullanılacağı düşünülüyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung ilk olarak 2019 yılında kullanıcıların karşısına çıkacağı Galaxy Fold modeliyle, katlanabilir akıllı telefon için önce markalardan biri olacak. Şirket şimdiye kadar istediği satış başarısını gösteremese de 2021 yılı ile beraber karlanabilir ekranlı akıllı cep telefonların çok daha fazla talep göreceği düşünülüyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 



PAYLAŞ