Facebook Onavo VPN Uygulaması Tamamen Kapatılıyor - Haberler - indir.com

Facebook Onavo VPN Uygulaması Tamamen Kapatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 14:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Facebook Onavo VPN uygulamasının Android için olan versiyonunu Google Play Store’dan kaldırdı. Marka son olarak baktığımız zaman iOS için olan sürümü de geçtiğimiz yıl ağustos ayı ile beraber App Store üzerinden kaldırmıştı. Android için de kalkmasıyla beraber Onavo uygulamasının tamamen sonuna gelindi diyebiliriz. Facebook’a ait olan bir VPN uygulaması olan Onavo, kullanıcılara uygulamaların aşırı veri tüketiminin önüne geçmesinin ve kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamasını vadetmişti. Fakat Onavo uygulamasının verileri Pazar araştırması olarak kullandığı ortaya çıkınca işler değişmiş oldu.

Onavo VPN Defteri Tamamen Kapandı

Facebook aşı karşıtı olanlar ile savaşacakFacebook aşı karşıtı olanlar ile savaşacak

Onavo uygulaması Facebook uygulamasına kullanıcıların uygulama başına harcadıkları mobil veri ve Wifi veri miktarını görmesi için izinler sağlamıştı. Ayrıca kullanıcıların yer aldığı ülke ve kullandığı telefon modeli gibi bilgileri de yine Onova uygulaması ile Facebook’a aktarılıyordu. Ulaşılan bu veriler ise Facebook’u WhatsApp’ı satın almasına teşvik eden noktalardan birisi oldu. Onavo Facebook’un Pazar araştırması için önemli bir noktada bulunurken, TechCrunch kaynağına yapılan açıklamada şu sözler dile getirildi ; “Pazar araştırması şirketlere insanlar için daha iyi ürünler hazırlamalarında yardımcı olur. Biz de odak noktamızı ödül tabanlı pazar araştırmalarını öne alacak şekilde değiştiriyoruz. Bu da Onavo programının sona erdiği anlamına geliyor.”

Facebook Hikayeler'de etkinlik paylaşımı artık mümkün!

Facebook Onavo VPN uygulaması için hazırlanan bir kodun Facebook Research tarafından kullanılmasının ortaya çıkması ile beraber büyük bir tepki görmüştü. Uygulama ise kullanıcı verilerinin hediye kartı karşılığı ile toplanacağı gibi bilgilendirmeler yapsa da kurumsal bir sertifika yüklemeye teşvikten ötürü sorunlar daha da büyümüştü. Facebook’un yapmış olduğu bu hamlesi Apple’ın talimatlarına aykırı davrandığı anlaşılmasıyla beraber Apple’da sosyal ağ için kurumsal uygulama sertifikası iptal edildi. Bakalım Facebook bu durum sonrasında nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Facebook cinsiyetçi fotoğraf arama ile büyük tepki topluyorFacebook cinsiyetçi fotoğraf arama ile büyük tepki topluyor
Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir?Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

VPN Nedir? - Kişisel Verilerinizi Nasıl Korursunuz?


PAYLAŞ