Dünyanın En Zengin İnsanı Ünvanı Değişmek Üzere - Haberler - indir.com

Dünyanın En Zengin İnsanı Ünvanı Değişmek Üzere

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-20 09:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere dünya üzerinde sayılı miktarda zengin isimler bulunuyor. Markalar, şirketler ve kişisel isimler adı altında bu kişiler dünyanın en zenginleri ünvanına sahip durumdalar. Uzun bir zamandır 'dünyanın en zengin insanı' denildiği zaman akılarak direkt olarak tek bir isim olan Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates geliyordu. Teknoloji kategorisinin önde gelen şirketlerinin birine sahip olan Gates, bu noktada yıllar içerisinde yapmış olduğu birikim ve paraların neticesinde serveti katlanmaya devam ediyor. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre Amazon şirketinin CEO'su olan Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı ünvanına erişmek üzere. Yıllardır Bill Gates'te bulunan bu unvan yine bir teknoloji sektörünün devlerinden birisine devir olmak üzere.

Google, Facebook ve Apple gibi ünlü şirketlerin yanı sıra son yıllarda hızlı bir büyüme ve yükseliş gösteren şirketlerden biri olan ve E-Ticaret devi Amazon bu noktada adından söz ettireceğe benziyor. E-Ticaret denildiği zaman dünya çapında üne sahip olan Amazon, kendi kategorisi haricinde teknoloji kategorisine yön veren isimlerden olan Bill Gates'in ünvanına göz dikmiş durumda. Amazon CEO'su Jeff Bezos'ta tıpkı Gates gibi her geçen gün servetini katlıyor ve katlamaya devam ediyor. Son olarak Amazon, Whole Foods'u hanesine kazandırmış ve Bezos ve Bill Gates arasındaki serverin farkı ise sadece 5 milyar dolara inmiş durumda.

Amazon tarafından Whole Foods'un satın alınma işlemi sonrasında Amazon hisselerinin büyük bir çoğunluğuna sahip olan CEO Bezos, toplam servet değerini 84.6 milyar dolara çıkartmış durumda. Bill Gates'in server rakamı ise toplam 89.1 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. Son zamanlarda piyasada hızlı yükselişe geçen ve büyümeye devam eden şirketler arasında bulunan Amazon bakalım bu noktada rakip şirketler ile ne derece rekabete girecek göreceğiz.





PAYLAŞ