Chrome OS, Play Store Dışı Uygulamalara Destek Vermeye Başlayacak - Haberler - indir.com

Chrome OS, Play Store Dışı Uygulamalara Destek Vermeye Başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 10:13:37
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Sadece Chrome internet tarayıcısını çalıştıran bir işletim sistemi olan Chrome OS bakabildiğiniz ama dosyaları koyamadığınız bir masaüstü özelliğinde. Durum çubuğunda favori uygulamalarınızı sabitleyebiliyor, saate bakabiliyor ve WiFi bağlantınızın gücünü görebiliyorsunuz. Son olarak bir de tarayıcı var. Sadece web uygulamalarına odaklı ve diğer her şeyden kurtulmuş bir işletim sistemi.

Chrome OS cihazların performans ve sarj süresi bakımından dayanıklı olması, işletim sisteminin göz önünde olmasına neden oluyor. Google'da bu durumun farkında olup geliştirmelerine devam ediyor. Android telefonlarda cihaz'a root erişimi olsa da olmasa da; Play Store dışından indirilen uygulamaları kurmak için cihazın 'Ayarlar' sekmesinden, 'Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver' butonuna tıklamanız yeterli oluyor. Chrome OS'da ise, özel tuş kombinasyonu ile açılan geliştirici modunu (Developer Mode) devreye sokmanız gerekiyor. Google'ın bu sınırlamayı sonlandırması bekleniyor. Google'ın Chromium geliştirici notlarında yer alan kod satırı sayesinde fark edilen bu bilgiye göre kısa bir süre sonra bu engeli kaldıracak.

Chromebook'lar ve Chromebox'lar Android tarzında uygulama çekmecesi de barındırıyor. Yakında uygulama bildirim ikonları da buralarda gösterilmeye başlanacaktır. Görünen o ki, bu etiketler Chrome OS'te hem Android uygulamaları hem de web uygulamaları içinde çalışacak. Daha fazla kod yorumuna bakıldığında, Chrome OS'te Android'de olduğu gibi, bir uygulama ikonuna uzunca bastırıldığında açılacak hızlı aksiyon menülerinin de bulunacağı anlaşılıyor. Örneğin, Mesajlar uygulamasının ikonuna bastırılıp bekletildiğinde en son iletişim kurulan kişilerin listesi menüde gösterilecek.





PAYLAŞ