YouTube Kısıtlı Mod nedir? Nasıl açılır?


YouTube dünyanın en çok tercih edilen video içerik platformu. İçerik üreticilerinin yanı sıra yakın zamanda birçok TV kanalında YouTube üzerinden canlı yayın yapmaya başladı. Modern dönemin medya merkezi haline gelmeye başlayan YouTube’da birçok içerik ve videonun yer alması zaman zaman bazı sorunlarda neden oluyor. Bu sorunlardan biri de YouTube’da cinsel içerikli videoların yaygınlaşmış olması. Belli sansürler dışında birçok içeriğin kurallarca yasak olmadığı YouTube cinsel içeriklerle karşılaşmak istemeyenlere özel bir mod desteği de sunuyor. 

Birçok aile çocuklarının karşısına bu tip içeriklerin çıkmasından dolayı çekince duyuyor.  Ancak normal şartlarda bu durumun önüne geçmek neredeyse imkansız. YouTube içerik videolarını denetleyerek bazı yasaklar getirse de, yasaklardan kurtulmanın her zaman bir yolu bulunuyor. Bu tip içeriklerden rahatsız olan kullanıcılar için yeni bir özellik geliştiren YouTube, cinsel içerik kısıtlama özelliği sayesinde, kullanıcıların karşılaşmak istemediği cinsel içerikli videoların karşılarına çıkmamasını sağlıyor. 

YouTube’un kullanıcılarına sunduğu bu özellik Smart TV olarak adlandırılıyor. Özellikle çocuklar açısından geliştirilen bu özellik sayesinde ailelerin çocuklarının görüntüleyebilecekleri içeriklere karşı güven duyması da sağlanıyor. Smart TV hem uygulamanın web sürümünde, hem de mobil versiyonda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 

YouTube Kısıtlı Mod Ne Demek? 

YouTube Üzerinden Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır?

YouTube’nın kullanıcılar için geliştirdiği “Kısıtlı Mod” özelliği ailelerin, çocuklarının karşısına çıkmasını istemediği erişkin içerikleri denetlemesini sağlayan bir özelliktir. Diğer bir adıyla “Aile filtresi” olarak da bilinen bu özellik çocukların cinsel içerikli videolarla karşılaşmamasını sağlar. “Kısıtlı Mod”un çalışma özelliği bu içeriklere on sekiz yaş sınırı getirerek küçük izleyicilerin görüntülemesine engel olmaktır. Ancak bu mod bazen içerik olarak sakınca içermeyen fakat sakıncalı olduğu düşünülen başlıklara sahip içeriklerde de devreye girebiliyor.  

YouTube “Kısıtlı Mod” bilgisayardan nasıl açılır? 

YouTube’da video izleme süresi nasıl öğrenilir?

YouTube “Kıstlı Mod” telefondan nasıl ayarlanır?